kereső
Kereső
Betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Abigél: Árkod lesz a hely

Árkod lesz a hely

Vitay tábornok:
Hosszú útra megyünk, mindent megbeszélünk, vár rád az új iskolád. El kell menned Pestről, nem beszélhetsz erről senkinek sem, bárhogy bánt! Háború van, felbolydult az élet! Megtörténhet bármi és én féltlek. Mióta elvesztettük édesanyád, én vigyáztam rád. Nem eshet bajod, belepusztulnék, várd ki a napot és minden úgy lesz majd, mint rég.
A világ akkor teljes csak, ha velem vagy!
Ezt soha nem mondtam ki még, de hiszen úgyis tudtad. Tőled volt tele élettel a ház. Rossz lesz nélküled, de hidd el, mindent átgondoltam, nincs más megoldás!
A világ akkor teljes csak, ha velem vagy!
Gina:
És mégis könnyű szívvel eltaszítasz, eldobsz, elhagysz!
Vitay tábornok:
Kell egy biztos hely, hol nem lel senki rád!
Gina:
Bármit titkolj el, ez nem az igazság!
Vitay tábornok:
Gina, így is nehéz!
Gina:
Mondd hát, miért nem beszélsz?!
Együtt:
Bárcsak értenéd, mi bánt oly rég!
Gina:
Más vagy mostanában, jól tudom hisz láttam minden apróbb változást. Elvesztettük Anyát, de mégis volt egy világ egy otthon, ami csak ránk várt!
Vitay tábornok:
Ott, ahova viszlek, minden más lesz, viseld el, és rólam bárki kérdez te nem tudsz semmit, nem beszélsz, nem hívsz, nem sírsz, nem szólsz. Nem lesz olyan rossz, talán csak egy év, most minden zavaros, hidd el kell egy biztos rév.
Nézd, drágám ezt a kis holdacskát, ez tetszik ugye, kérem hát, ha nem is látsz, majd jussak eszedbe.
Gina:
Én is veszek neked, Apa, valamit emlékbe.
Vitay tábornok:
Egy hamutartó…
Gina:
nagy szeretettel…,
Vitay tábornok:
Bár nem dohányzom…
Gina:
Viszonzás kell!
Vitay tábornok:
Így büntetsz hát…
Gina:
Tőled tanultam ezt Apám, látod mégis bánt!
Együtt:
A világ akkor teljes csak, ha velem vagy! Ezt soha nem mondtam ki még, de hiszen úgyis tudtad. Árkod lesz a hely,-Árkod lesz a hely, hol vár a biztonság. Árkod lesz a hely,-Árkod és az intézet egy zárt hely, ahol nem találnak rád/ahol nincs egy jó barát!
A világ akkor teljes csak, ha velem vagy, most mégis el kell válnom tőled, tudom, bárhogy fájhat. Árkod lesz a hely, s bár mindkettőnket bánt, más lesz holnaptól, egy új élet vár ránk.
És ha búcsúzni kell, legyen úgy, indulj el! Árkod lesz a hely, ott várok/vársz majd rád/rám!Hírek
Hírek

Szikradal premier

Fesztivál himnusz született


Az elismert, Artisjus-díjas szövegíró Orbán Tamás gyermekeknek is tanítja a dalszövegírást. Az általa szervezett különleges táborokban ízelítőt kaphat bárki a dalszövegírás menetéből és azokból az irodalmi alapvetésekből, amelyek nélkül a könnyűzenében sem boldogulhat egy rímfaragó.

2019. első állomásaként Nógrád megyében, a Litkei Általános Iskolában folytatódott a megújult “Dalszerzés oktatása általános iskolákban” elnevezésű program.
Ezúttal a szakmai csapatban Orbán Tamás mellett Csiszár Ferenc zeneszerző-producer oktatta a gyermekeket. A táborban résztvevő, 10-14 év közötti gyerekek 3 napon át ismerkedhettek a dalszerzés műhelytitkaival. 

A Litkével szomszédos Ipolytarnócon megrendezett 100 Szikra Művészeti Műhelyhét programjaihoz kapcsolódva a helybeli gyerekek kaptak felkérést arra, hogy a két szakember segítségével együtt elkészítsék a térség művészeti fellendítését célul kitűző fesztivál himnuszát.

A közös munka eredményeképp elkészült a „Szikradal”, amely éppúgy szól róluk, mint a fesztivál küldetéséről:

"Szikra, te légy a szikra!
Tiéd a vágyad, ha valóra váltod.
Szikra, te légy a szikra,
a fáklya az éjben, gyújtsd meg a lángot!"

A Szikradal teljes szövegét a Zeneszöveg.hu-n ITT találod!