Absztrakt fogalmak rohannak.
A kritériumok már régen kihaltak.
Fázós kéményseprő ül a frizsiderben.
Gátolt tekintete összeszedve onnan-innen.
Agyonvert ponty mászik a fürdőkádban.
Legalább tudja, élete nem volt mindhiában.
Gonosznak mondható varjak itták eszét.
Csobogó pataknak köpködték szerteszét.
Holt részeg volt.
Rabruhában szaladgált, rádobtak egy zongorát.
Kinos tortúra az öncenzura.
Fábol vaskarika, szarbol ceruza.
Megérdemelt vakáció a szitáválőtt tornásztrikó.
Torzonborz borz mit kotorsz?
Torzonborz borz vacsoráz.
Torzonborz borz lelket ráz, életet lehel bele.
Minden elképzelhető részben megvalósitható tehát,
Elképzeléseinknek megfelelően.
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál