Előadó: | Romantic |
---|---|
Album: | Vallomás - Legszebb szerelmes dalok (2CD) |
Megjelenés: | 2006 |
Hossz: | 0:00 |
Szövegírók: |
Orbán Tamás |
Harmath Szabolcs |
|
Kiadó: | SonyBMG |
Stílus: | Keressük! |
Címkék: | Keressük! |
Fülledt éjbe fulladt vágy,
Forró kéjtõl izzó ágy,
Százegy õrült érintés,
Minden csókod fáj.
Ajkad ég, hogy hozzám érj
Bennem lángra lobban a vér
Bárcsak lenne arra szó
Hogy, lényed mennyit ér!
ref: Hogy mondjam el, hogy vágyom, rád,
Hogy szeretem a bõröd illatát,
Ha bennem élsz a szívem is ég,
Hadd legyek újra meg újra a tiéd! (2X)
(Kamav kamav te lav tu
ke bares kamav tut,
tu murdares muro jilo
me duj ratyi na sutom!)
/roma dudolás/
Mint fekete és fehér,
Egybe forr a kétszínû vér
Mit eltemettünk rég,
Most új életre kél.
Tiltott csók és tiltott szó,
Bármi bûnös épp oly jó,
Bárcsak elmesélhetném,
De félek nincs rá szó!
ref ( 4X)
( roma dudolás )
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál