de hát ez nem igaz
a nap
a nap még nem kacagott verőfényesebben
mondtam a sörösüveg mögé bujva
ebben a kis oldalzsebben
szemét
szemét senkire semmire sem bizza
takaros kis zsákutcámba bebiciklizett mona liza
szemét
szemét
a nap festi üszkös faszinessel
én pedig mondom
szép kép keretek –nem tartok én veletek
nem tartok én veletek – ne nöljön a begyetek
mondtuk
takaros kis zsákutcámba
szél felcsapja szoknyáját
ő mutogatja bugyiját
a vesztes röhögése nagyon kinos
de ő s a bugyi nagyon csínos
vagy csak őrájuk hasonlitanak
ő és a bugyi
rom pom pom
hü de lopott
hü de lopott ötlet az élet
a valódi
akár a lapos teknősbéka
s milyen érzés lassan járni
a gyílkos városközi buszon
hü de komoly
hü de jó
nagyfazékba az való
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál