kereső
Kereső
Betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Szinetár Dóra: Dadogó Rajongó

Dadogó Rajongó

Kérdezik sokan, mi van velem, félek a rajongás az agyamra ment. Nem bírok magammal, néha már fáj, reszket a kezem és reszket a szám. Valami belső tűz, az lehet ez, olvastam erről egy régi könyvet. Tisztára olyan furcsa dolog, megáll az ütőm ha csak rá gondolok.

Da-da-da-dadogok, da-da-da dadogok, da-da-da-dadogok. Hu hu húúú…

Már kisírtam aputól egy új videót, sztereó meg minden szóval nem is kell jobb. Ne hogy azt hidd, hogy mást nézek. Éjjel és nappal az ő filmje megy. Amikor pisztolyt ránt vagy néz a csaj, frankón érzem hogy én rám hajt. Ilyenkor kiver a víz és lebénulok, dadogok…bocs!

Da-da-da-dadogok, da-da-da dadogok, da-da-da-dadogok. Hu hu húúú…

Pedig máskor akármi van nyugis vagyok, a szöveg is megy. Szóval semmi gond, kivéve persze ha róla van szó, mert akkor kiborulok.

Ha meglátnám az utcán, kővé dermednék. Ha hozzám érne egyszer, meg is halnék. A fényképét itt őrzöm, de most egy másik kell, mert ezt is ronggyá bőgtem tegnap éjjel.

A lelki klinikának megírtam ezt, de az a doktor vagy mi félre értett. Az írta ez olyan hogy kinövöm majd, mondhatom szépen megvigasztalt.

Da-da-da-dadogok, da-da-da-dadogok, da-da-da-dadogok. Hu hu húúú…

Az anyu is nevet pedig ő is volt így, a Delonnak hajdan egy csomó levelet írt. Nagyra van vele, hogy az milyen szép, had ne minősítsem az ízlését.

Da-da-da-dadogok, da-da-da-dadogok, da-da-da-dadogok. Hu hu húúú…

Egyébként tanulok angolul, de félek hiába, mikor is jutok el én Amerikába. Pedig jó volna eljárni csak úgy lazán hogy: Hy!

Ha meglátnám az utcán, kővé dermednék. Ha hozzám érne egyszer, meg is halnék. A fényképét itt őrzöm, de most egy másik kell, mert ezt is ronggyá bőgtem tegnap éjjel.

Ő róla álmodtam kislányként már. Elmúlt egy-két év, látod még sincs változás. Ez van és erről mást úgysem mondhatok… Da-da-da-dadogok, da-da-da-dadogok.
Volt úgy, hogy felébredtem, és azt mondtam elég, vége a nagy rajongásnak, győz a józan ész, de meghallom a hangját és rögtön kész vagyok.

Da-da-da-dadogok, da-da-da-dadogok… Dadogok!

Utolsó strófa (csak a Mindenhol című lemezen):
Most elmondok valamit, de ne add tovább! Van itt egy srác, tökre hasonlít rám.
Ugyanaz az arc és ha rám mosolyog, mintha csak őt látnám, padlón vagyok! Őrült furcsa érzés, ő is így hat rám. Hétköznapi srácként, mint a filmsztár. Nem kell messze mennem, hogy kibukhassak én. Miért engem tesz beteggé ennyi szépség? Őrült furcsa érzés, ő is úgy hat rám hétköznapi srácként mint egy filmsztár. Nem kell messze mennem, hogy kibukhassak én. Eddig a Tom Cruise tett beteggé és most tessék!

Dadogok, dadogok, da-da-da-hebegek. Dadogok, dadogok, da-dadogok, da-da-da-da-da-dadogok...

Hírek
Hírek

Extra nyereményeket ad a Fülesbagoly Tehetségkutató

Az eddigi legkomolyabb nyereményekkel várja a zenekarok jelentkezését a Fülesbagoly Tehetségkutató. Az országos könnyűzenei verseny győztese három nagy nyári fesztiválon léphet fel az idén, elmehet nyaralni egy különleges hotelbe, és vár még rá - illetve a további helyezettekre is - rengeteg nyeremény. Az előválogatót követően a döntőt március 30-án tartják Martonvásáron, a Brunszvik-Beethoven Kulturális Központban.

 

A tehetségkutatóra olyan magyarországi és határon túli magyar együttesek, előadók jelentkezését várják, akik élőben, hangszerekkel zenélnek, vannak saját dalaik és nem rendelkeznek lemezkiadói és országos rádiós múlttal. Stílusát tekintve bármilyen lehet az induló: pop, rock, jazz, ska, hiphop, blues, metal, reggae, punk, funky, swing, country stb. A beküldött hanganyagokat előzsűrizik, majd a legjobbakat március 30-án meghallgatják a martonvásári Brunszvik-Beethoven Kulturális Központban. A produkciókat egy szakmai zsűri véleményezi és díjazza, nevezetesen: Andrásik Remo, a Hangszeresek Országos Szövetségének főtitkára, Borcsik Attila, a Petőfi Rádió zenei szerkesztője, Horváth Gergely, az NKA Hangfoglaló Program kollégiumi tagja és Subicz Gábor, Artisjus-díjas zenész, zeneszerző.

Az ítészek értékes nyereményeket adnak át a martonvásári döntőn. A nyertes felléphet az idei FEZEN-en, a Szegedi Ifjúsági Napokon, a Fehértone Fesztiválon és a Budapest Music Expón, 5.000.000 forint értékben kap sajtómegjelenéseket, és részt vehet az Öröm a Zene Tehetségkutató döntőjében, ahol a fődíj 3.000.000 forint. A győztes csapat egy hosszú hétvégét is eltölthet teljes ellátással a Bakony szívében a Szépalma Hotel és Ménesbirtokon. Az első helyezett továbbá zenei menedzsment fejtágítást kap Szepesi Mátyástól, aki a Brains, a Magashegyi Underground és a Random Trip menedzsere, a Konyha dalszerző-énekes-gitárosa, valamint tanácsadásban részesül Klausz Melinda közösségi média specialistától.

A további helyezettek, különdíjazottak is komoly ajándékokat nyernek, például fellépést az AWS, a Honeybeast és az Intim Torna Illegál zenekarok előtt, koncertezést a martonvásári Bencsik Sándor emléknapon a Republic társaságában. A három dobogós ezeken felül kiemelkedő megjelenési lehetőségeket kap a Zeneszöveg.hu oldalon. A tehetségkutatón megválasztják a legjobb férfi és női énekest, a legjobb zenészt, a legjobb dalszövegírót és lesz közönségszavazás nyertese is, ők mind értékes AudioTechnica nyereményekkel gazdagodnak.

Jelentkezési határidő: 2019. március 12. éjfél.

A Fülesbagoly Tehetségkutató az Öröm a Zene rendszerében jött létre, a Hangfoglaló Program és Martonvásár Önkormányzata támogatásával. 

 

További információ itt.

 

Facebook-esemény pedig itt.