kereső
Kereső
Betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Szinetár Dóra: Dadogó Rajongó

Dadogó Rajongó

Kérdezik sokan, mi van velem, félek a rajongás az agyamra ment. Nem bírok magammal, néha már fáj, reszket a kezem és reszket a szám. Valami belső tűz, az lehet ez, olvastam erről egy régi könyvet. Tisztára olyan furcsa dolog, megáll az ütőm ha csak rá gondolok.

Da-da-da-dadogok, da-da-da dadogok, da-da-da-dadogok. Hu hu húúú…

Már kisírtam aputól egy új videót, sztereó meg minden szóval nem is kell jobb. Ne hogy azt hidd, hogy mást nézek. Éjjel és nappal az ő filmje megy. Amikor pisztolyt ránt vagy néz a csaj, frankón érzem hogy én rám hajt. Ilyenkor kiver a víz és lebénulok, dadogok…bocs!

Da-da-da-dadogok, da-da-da dadogok, da-da-da-dadogok. Hu hu húúú…

Pedig máskor akármi van nyugis vagyok, a szöveg is megy. Szóval semmi gond, kivéve persze ha róla van szó, mert akkor kiborulok.

Ha meglátnám az utcán, kővé dermednék. Ha hozzám érne egyszer, meg is halnék. A fényképét itt őrzöm, de most egy másik kell, mert ezt is ronggyá bőgtem tegnap éjjel.

A lelki klinikának megírtam ezt, de az a doktor vagy mi félre értett. Az írta ez olyan hogy kinövöm majd, mondhatom szépen megvigasztalt.

Da-da-da-dadogok, da-da-da-dadogok, da-da-da-dadogok. Hu hu húúú…

Az anyu is nevet pedig ő is volt így, a Delonnak hajdan egy csomó levelet írt. Nagyra van vele, hogy az milyen szép, had ne minősítsem az ízlését.

Da-da-da-dadogok, da-da-da-dadogok, da-da-da-dadogok. Hu hu húúú…

Egyébként tanulok angolul, de félek hiába, mikor is jutok el én Amerikába. Pedig jó volna eljárni csak úgy lazán hogy: Hy!

Ha meglátnám az utcán, kővé dermednék. Ha hozzám érne egyszer, meg is halnék. A fényképét itt őrzöm, de most egy másik kell, mert ezt is ronggyá bőgtem tegnap éjjel.

Ő róla álmodtam kislányként már. Elmúlt egy-két év, látod még sincs változás. Ez van és erről mást úgysem mondhatok… Da-da-da-dadogok, da-da-da-dadogok.
Volt úgy, hogy felébredtem, és azt mondtam elég, vége a nagy rajongásnak, győz a józan ész, de meghallom a hangját és rögtön kész vagyok.

Da-da-da-dadogok, da-da-da-dadogok… Dadogok!

Utolsó strófa (csak a Mindenhol című lemezen):
Most elmondok valamit, de ne add tovább! Van itt egy srác, tökre hasonlít rám.
Ugyanaz az arc és ha rám mosolyog, mintha csak őt látnám, padlón vagyok! Őrült furcsa érzés, ő is így hat rám. Hétköznapi srácként, mint a filmsztár. Nem kell messze mennem, hogy kibukhassak én. Miért engem tesz beteggé ennyi szépség? Őrült furcsa érzés, ő is úgy hat rám hétköznapi srácként mint egy filmsztár. Nem kell messze mennem, hogy kibukhassak én. Eddig a Tom Cruise tett beteggé és most tessék!

Dadogok, dadogok, da-da-da-hebegek. Dadogok, dadogok, da-dadogok, da-da-da-da-da-dadogok...

Hírek
Hírek

Teltházas volt a szombat a Szigeten

A Mumford and sons és megannyi más program teltházat hozott össze a Sziget szombati napján, 90 ezren voltak a fesztiválon, köztük Sacha Baron Cohen, azaz Borat: Kazah nép nagy fehér gyermeke jönni szórakozni Sziget.

 

„Szombat este 10-kor le kellett állítanunk az aznapi jegyeladást, gondoltunk azonban azokra, akik már elindultak és nem értesültek a jegystopról, számukra félretettünk néhány tucatot” – mesélte Kádár Tamás főszervező, aki elmondta, 90 ezer főben maximalizálták a napi látogatószámot. Mint arról már korábban beszámoltak a szervezők, a Sziget hétfői napjára, azaz 13-ára már elővételben elfogytak a jegyek, és Kádár szerint érdemes a keddi jegyeket mielőbb beszerezni, mert esélyes az is a teltházra. De addig nézzük, mit kínál kedvenc fesztiválunk vasárnapra! 

 

„Hello lányok” nyitja vasárnap este a Dan Panaitescu Nagyszínpad programját a Halott Pénz zenekar, majd a Kaleo után Liam Gallagher lép színpadra. Az Oasis balhés testvérpárjának másik fele két éve már fellépett a Szigeten, most Liamen a sor, aki tavaly As You Were címmel adott ki szólólemezt. Lana Del Rey és Lykke Li után Dua Lipával folytatódik a popdívák uralma, akinek szakítós slágereitől hangosak a rádiók. 

 

Wolf Alice noies-os, kissé grunge ízű zúzásához a Mastercard Színpad by A38 sátrát vegyük célba, de ugyanitt pogózhatunk a Slaves punk duó energikus koncertjére és az őrületes fordulatszámon pörgő King Gizzard & The Lizard Wizard buliját sem érdemes kihagyni: a formáció csak a tavalyi évben öt lemeznyi dalt adott ki, a pszichedelia, a folk, a punk és a szörfös garázszene hullámain száguldva. 

 

A Világzene Színpadon ma este egy izgalmas kollaborációt csíphetünk el: az Amsterdam Klezmer Band a hazai Söndörgővel paktált le, ennek az eredményeként született meg a Szikra c. közös lemez. Az ötlet a holland zenekartól érkezett és a lemezanyagot is ott rögzítették. A kész anyaggal tavasszal közös európai turnéra indultak, ennek állomásaként pedig most a Szigeten is bemutatják 12 dalnyi szerelemgyereküket. 

 

A Bacardí Arénában ma este az indiai felmenőkkel büszkélkedő KSHMR pörgeti electro house lemezeit, akit szólóprojektje debütálásakor nem más, mint Tiësto konferált fel az Ultra Music Festiválon, őt követően pedig Tujamo német electro house producer slágereire rázhatjuk, aki már Steve Aokival és Chris Lake-el is jegyez közös sikerszámot. 

Te mit szeretnél még mindenképp megtenni az életed során? A „Before I Die” fal ezt a kérdéskört boncolgatja, ahová a szigetlakók vágyaikat, reményeiket véshetik fel, így létrehozva egy végtelen bakancslistát. Az ötlet Candy Chang nemzetközi hírű amerikai designer-művészhez kötődik, aki munkáival arra törekszik, hogy közösségi erővé változtassa az egyéni gondolatokat. Leghíresebb műve a „Before I Die” fal az évek alatt körbeutazta a világot és az egyének gondolatai, itt megosztott vágyai által válik különleges műalkotássá. A Szigeten hatodik éve oszthatják meg itt gondolataikat a látogatók, idén minden nap 12 és 22 óra között. Ebben az évben a feliratokat egy érdekes videó projekt egészíti ki: itt a szitizenek 10 másodperces videóüzenetekben vallhatnak álmaikról, terveikről, melyek kivetítőn keresztül lesznek láthatóak zárás után.