dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Punnany Massif: Turist Guide(Pécs)

Turist Guide(Pécs)

This is something special…

A tundra a térdemet tetézeti, ez itt Mediterránia. Lehet medikusokat látva uránt rágni az Uránia moziba, ahol a fiatalok százával tódulnak a bálára, per mások kárára, az öregasszonyok így rámennek a Carhart-ra.
Mamma mia, sok a széfesztra(?), beszarsz ha fejedet forgatod a Király utcai teraszra.
Figyelj ide, turpista nagy baszó, itt a miénk a terep, neked marad a slepp, erről van nagyban szó.
Ez így frankó, lehetsz így akár szalonképes, de hogyha nem, akkor erre itt neked Pécsen a Szalonképes.
Legyen akár literes tikettes a tettes, vagy villányi édes, messzi földön híres kis hazám. Mondd! Remélem ízlik a cirfandli. Nem ám amíg Barbakánban van a randi, ha van kivel hálni.
Egy kis whisky, az menni mindig csak előre, Mecsek előre, nem esek el egyenlőre, melegít a lőre.
Hahó! Gyújtok egy tigrist, megkínállak titeket is.
Nézzetek körbe, ez itt nem Bitch Beach, ez Pécs. Ez itt nem Bitch Beach, ez Pécs.
Pécs, ha lejössz, lemész, te merész, itt a place ultra kész, ha útra kész vagy oda mész, Pécs..
Pécs, ha lejössz, lemész, te merész, itt a place ultra kész, ha útrakész vagy oda mész, Pécs..
Vedd az irányt erre!
Anno Sopianae az úr évében egy három hat hét. A sötét középkornak az egyetem vette át a helyét. Jaj jaj jaj. Ez azóta is meghatározza a határokat áthúzza.
Délnyugati fekvés nekünk csak Pécs.
Földünk hagyott magából benne egy szeletet a Világörökség részeként a térképen kaptunk egy újabb szerepet.
Városunk közkedvelten szeretett, mert a mediterrán hangulat átjárja a szemeket, szíveket.
Nyáron mint egy sziget, úgy ösztönzi az Mc-ket. Hozz fel a Mecsekre egy széket és írhatod az esszéket.
Pazar kilátás, egyedülálló vendéglátás, egy lokálpatrióta mit is mondhatna mást.
Mindennek tetejébe, van tornyunk, nem egy Eiffel, de ha nem vágod méh, hát, a karosszékedből most kelj fel és járj! Járj! Várj soká, mert vár sok női báj. Báj, szájon szop a crew, itt a Réka Bantu.
Pécs, ha lejössz, lemész, te merész, itt a place ultra kész, ha útra kész vagy oda mész, Pécs..
Pécs, ha lejössz, lemész, te merész, itt a place ultra kész, ha útra kész vagy oda mész, Pécs..
Ne menj a Kioszkba Antonio, mert kioszt a punk terasz. Papucs vagy Dante? Ön dönt, hogy iszik vagy ránt-e. Már La Fontaine is lefonta, hogy a forint tán nem font-e.
Akinek szántuk ezt a dalt, lehet tán pont Te.
Ha nem tudod, hogy merre, vedd az irányt erre. Forró Funky Beat-ek várnak a földalatti Planet-be. A Kálvária-dombon a naplemente; ahol nézheted, hogy a Nap valóban lement-e. Hát Excellente.
Ha nem vágod mi van, naivan megláthatod, hogyan isznak benn a Naivban. Pislogva kifele gyere be, szeretettel fogadunk, várunk mindenkor. Ez itt a vendéglátás ereje, ami megmarad mindenhol, mindenhol.
Pécs, ha lejössz, lemész, te merész, itt a place ultra kész, ha útra kész vagy oda mész, Pécs..
Pécs, ha lejössz, lemész, te merész, itt a place ultra kész, ha útra kész vagy oda mész, Pécs..

Hírek
Hírek

Lüktető, populáris, bulizós népzene - új klip és friss lemez a Kovács Nóri és zenekarától

Kovács Nóri országimázs-dala, a Repülj madár most friss, modern hangzást és egy videóklipet is kapott, illetve megjelent a Szabadon című album is, amely közismert magyar népdalokat bújtat modern köntösbe, friss hangzással fűszerezve. 

 

Kovács Nóri nevéhez fűződik Magyarország imázs-dal, a Repülj madár. Nóri új klipje is ehhez a dalhoz készült. A dal új, friss, modern formát kapott. Értékes népzenei világunk, ősi magyar motívumaink, hagyományaink őrzője, mindez nagyon is populáris stílusban. A Repülj madárral együtt rezdülhet minden magyar szív, hiszen a csíkménasági népdalban nem csak Nóri, hanem egész magyarságunk gyökereit megtaláljuk. Ezek a motívumok mind-mind hungarikumok és ott lakoznak bennünk, most pedig friss, mai köntösben öltenek formát. Vidám, táncra csalogató, lüktető dallamok, populáris népzene alkotja a dalokat.


Az énekesnő immár több, mint 15 éve alkot a népzenei műfajában, s ez idő alatt 13 szólólemeze is megjelent. Rendszeresen jár Erdélybe népdalokat gyűjteni, ahová a Duna tv stábja is elkísérte már. Munkásságát többek között a Duna tv is kiemelten kezeli: karácsonyi, húsvéti, és pünkösdi templomkoncertjeit rögzítették és sugározzák is a televízióban.

Nóri a népzene és világzene műfajának eg.yik legismertebb és szakmailag is elismert előadója, aki a hazai koncertek mellett több, mint 30 országban lépett már fel. Munkásságát a magyar állam Népművészet Ifjú Mestere-díjjal és Nemzeti Értékként ismerték el és Magyar Kultúráért Díjban is részesült már. Az énekesnő a Transilvanian Music Awards – Folk/World  kategóriájának 2013-as győztese is egyben.„Sokan jártunk már úgy, hogy egy népdal ismerősen csengett a fülünkben, egy-két sorát talán még fel is tudtuk idézni, aztán rájöttünk, hogy nem megy tovább. A Szabadon album dalaival, a Repülj madár klipjével, s a koncerteken ez egészen másképp lesz. Garantálom, hogy élvezni fogod a feldolgozásokat, és velem együtt énekled majd!” - vallja Kovács Nóri.Nóri jövőre is rengeteget koncertezik majd és célja, hogy fellépéseivel a fiatalabb, húszas éveiben járó korosztályt is megszólítsa. Már gyülekeznek a 2020-as turné dátumai mind Magyarországon, mind Európában és szervezés alatt áll egy kanadai turné is. Decemberben pedig még számos alkalommal láthatjuk őt és öt zenésztársát templomi és egyéb koncerteken is. 


Nóri tehát a karácsonyra is készül, közeledtével nosztalgiázik és arról is vall, mit jelent számára ez az ünnep:

„Emlékszem, egész kiskorom óta valami édes izgalom fog el, amikor közeledik a karácsony. Ilyenkor nem csak a fenyőfát, a lelkemet is fényes, tiszta ruhába öltöztetem. Együtt a család és az ünnepi szentmisén megköszönöm Istennek, hogy én is megszülethettem, és együtt lehetek azokkal, akiket szeretek."  


A lemezről minden információt megtaláltok ide kattintva.