dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Mohaman: Le-Ga-Li-Zál-Ni Kell

Mohaman - Le-Ga-Li-Zál-Ni Kell

off off off off off
Album: nincs kép
Előadó: Mohaman
Album: Keressük!
Szövegírók: Keressük a szövegírót!
Zeneszerzők: Keressük a zeneszerzőt!
Kiadó: Keressük!
Stílus: Keressük!
Címkék: Keressük!
Megtekintve: Ma 1, összesen 11802 alkalommal
Tartalom
Dalszöveg

Le-Ga-Li-Zál-Ni Kell

2002
október 23.
Mohaman a stúdióban
És hogy mi készül barátom? Figyeld amiről beszélek!

Én itt vagyok most nektek, az első sorba ide gyertek, beszélek helyettetek arról amit szerettek, képvisellek benneteket, ezen az úton amin járok, ezen az úton amin jártok, arról beszélek amire vártok, na mindjárt te is vágod.

Sokan beszélnek arról hogy a spanglit így meg úgy szívom, de senki nem beszélt úgy erről ahogy én most írom. Kiállok érte mert ha máshol lehet itt mért nem? Kiállok érte mert ha másnak lehet nekem mért nem? Messze van a nyugat vagy a politikusok nem látják, beindulna a turizmus ha a spanglit legalizálnák. Ha Európában bemegyek a bárba, szívhatok cigit, ha itthon bemegyek, mit kérjek egy whiskyt?
80 évvel ezelőtt szesztilalom volt, nem vágod hogy mára mit hoz ez a bolt.
Az állam rátette a kezét, megadóztatja mint a picsa, hát hogyhogy ezt még nem, gondolkozz el ezen. Hogyha zöldet találnak nálam, elindul a hiszti. "Haver, csak egy-két cigit akartam elszívni." Na meg becipel az örsre, mint egy cserkész egy kiskotonnal. Amelyik vágja hogy mi van azt mondja csumi Mohaman. Aztán olyannal is összefuthatsz aki azt mondja: Figyelj a zöldet meg az aranyláncot add oda. Aztán elindul a biznisz, az örök körforgás. üzletelés, seftelés, lehúzogatás. Ilyen az élet most itt, a városban ahol élek. Gyere fel te is a színpadra, nézd meg hogy én hogy élek. Ha mosolygós arcokat látok, tudod miről beszélek, ha gengsztereket látok, tudod miről beszélek, Ha van kedvem elszívok egy cigit, vagy kettőt, ha zenét írok vagy szöveget, majd egy lefekvőst. Nézd meg magad mellett, ki ül ott melletted? Szívtatok már együtt cigit? Igen mért kérdezed? Azért mert ez a lemez, nektek szól barátom, miközben meghallgatjátok, szórakozzatok ajánlom. Csak egy nevet jegyezzetek meg, aki elindítja nem más Mohaman és a Da Flava vállalkozás

(refrén)
Amikor a parázs felizzik, baby mindig szép látvány ez.
Felcsillan minden szem, mikor a füst is élni kezd
Ezt élvezik a katonák mert minket csak ez dob fel, dob fel mert ez kell


Az más, ha úgy beszélsz a spangliról mint a Sub Bass. Négy ütem, gyújt meg kipufog, Szabi szív és kész. Vagy úgy beszélsz róla mint én: Na mi van már emberek, máshol másnak lehet, itt nekünk meg nem? Nézd meg ott van a Tony Blair, ő is azt mondta magáról, szívogatott fiatalkorában, na és mi van akkor? És a Károly herceg fia, ő is szívogathat. Mi van nekünk meg nem lehet, a rendőr baszogathat. Mért lehetne legalizálni hát itt is is, mért ne lehetne úgy politizálni mint kint is. Amíg nincs belőle lóvé fennt, addig ülnek sokan bennt. Ha lépne ez az ország, fogd már fel az mit jelent. Én kinyitottam a számat, most én elkezdtem beszélni, itt a lemezem illegálban, most erről kezdenek beszélni. És figyelj amit mondok, nem vagyok gyáva, vagy paktálj le velem vagy hagya picsába..

Tudom azt hiszitek rólam hogy, IQ nulla, és hogy Game egy matekversenyen biztos meghúzna. Hát igazatok van, a matekot nem vágom, de van itt vmi más amit vágok barátom, és baszki nem csak én, velem többmillió ember, ennek a dolognak a neve kender. Jöhet a matekod öcsém, de nem kell ezegyszer próbáld ki, na gyerünk kezdd el, Ettől nem leszek hülye, nem leszek fasz, nem fogok embert ölni, na látod ezaz, Ettől sokkal jobban kívánok mindent, a csajokat, a poént, a pezsgőt és röhögök nagyokat. Mindig jó a kedvem (majdnem) csak ha szar napom volt akkor pont nem de máris megvan a megoldás, tekerés gyújtás, tőlem csöngethet a postás, aki pedig szarozik, az kapja be a faszomat, füves spanjaim halljátok a szavamat, én meggyújtom a cigit még akkor is, ha kurvára kivan a faszom is, elkapom a gádzsikat, akkor is, ezt döntsd el testvér igaz vagy hamis, és a legjobb buli ha van hasis meg kokó meg picsák meg minden szar öcsém yo…

Ha már egyszer úgyis meghalunk…pár dolgot attól még kipróbálhatunk…mert nem hiszem hogy ez fog téged tönkretenni…gyere velünk inkább

(refrén)
Amikor a parázs felizzik, baby mindig szép látvány ez.
Felcsillan minden szem, mikor a füst is élni kezd
Ezt élvezik a katonák mert minket csak ez dob fel, dob fel mert ez kell

előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Hírek
Hírek

Király Linda koncertje a Várkert Bazárban

Harmony of love - Király Linda koncertje a Várkert Bazárban


Az énekesnő május 5-én, 19 órai kezdettel ad koncertet a Várkert Bazár rendezvénytermében.

 

Király Linda-dalszövegek itt.


Az Egyesült Államokban született és tanult, itthon is nagy népszerűségnek örvendő Király Linda az énekesnők legjobbjai közé tartozik, pályája során nem egy nagy formátumú magyar és külföldi művésszel dolgozhatott együtt. Zenéje és különleges hangja azonnal belopja magát bárki szívébe, és sokáig ott is marad. 


Május ötödikén „Harmony of love” című koncerten a Várkert Bazárban a Stúdió 11 Ensemble zenekar közreműködésével találkozhatnak vele a rajongók.


A koncert maradandó élményt és sokszínűséget ígér, Király Linda otthonosan mozog a változatos műfajok között, a soul, a jazz, a pop, a rock, de még az opera sem jelent neki kihívást. 


A koncert napja egybeesik Anyák napjával, így az énekesnő az első blokkjában az édesanyákat szeretné köszönteni dalaival.





A koncerten elhangzanak magyar és angol nyelvű dalok is: Presser-dalaitól kezdve (Szerelem utolsó vérig, Fák is siratják ), nagy világsztárok dalaiból(akik hatással voltak a karrierjére), Tina Turneren át egészen a legújabb slágerével bezárólag (Bánj velem szépen) kaphat egy nagyobb merítést a hallgatóság. Az egyedülálló estén a szívükhöz legközelebb álló dalokat adják majd elő az énekesek.


Az esemény sztárvendége az énekesnő testvére, az unikális hangú, számos albumot a háta mögött tudó Király Viktor.


A testvérek mindenki által jól ismert dalaiból is ízelítőt kap a közönség. A Király Viktorral közös fellépésről az énekesnő úgy fogalmazott, hogy örömzenélésre készülnek. „Amikor együtt vagyunk a színpadon, kacagunk, bolondozunk egymással, a teljes feltöltődés állapotában vagyunk”, többek között azért is zenélnek, hogy örömöt adjanak az embereknek, akik, ha rövid időre is, de a zene által felszabadulnak a hétköznapok terhei alól. „Azért is lettünk zenészek, mert egyrészt ez minket is gyógyít, másrészt az embereknek pozitív energiát adhat”.

 

Király Linda nem először ad koncertet a Várkert Bazárban. Korábban Tóth Verával együtt varázsolták el a közönséget.

 


Fotók: Király Linda