Előadó: | Akela |
---|---|
Album: | Farkas törvények |
Megjelenés: | 1993 |
Hossz: | 4:22 |
Szövegírók: |
Katona László Pálvölgyi László Pavelka Gyula |
Keressük a zeneszerzőt! | |
Kiadó: | Hungaroton Gong |
Stílus: | Keressük! |
Címkék: | Keressük! |
Kölyökkorunkban kitépkedtük a bogarak szárnyát és lábát.
A szomszéd kutyát felkötöttük, kipukkasztottuk a békát.
Mikor az első pofont kaptam, vérbosszút esküdtem.
De mára már annyi verést adtak - megfeküdtem!
Hey, hey! Érzem a vérszagot!
Hey, hey! Jó vadászatot!
A bűntudat nem ad zabálni, ne kapaszkodj a semmibe!
Majd ha kipusztulsz végleg - védett állat leszel!
Ha azt mondják, hogy na végre megjött az eszed,
megalkudtál valamiben, abban biztos lehetsz!
Farkasvilág van! Farkasok vagyunk!
Farkastörvények közt élünk - vagy meghalunk!
A tíz parancsolathoz még gyártottak többször tizet!
Betartanak, és a gazdagoknak a koldus fizet!
Nyisd ki a pofád és mutasd meg fogaid!
Reszekessenek, féljenek tőled ellenfeleid!
Hey, hey! Érzem a vérszagot!
Hey, hey! Jó vadászatot!
Az erősek megmaradnak, a férgese kihullik!
A bátrak harcba szállnak, a gyávát lelövik!
Ha beteg vagy kussolj az ágyban, vagy dögölj meg!
Segítségre nem számíthatsz - elköszönhetsz!
Farkasvilág van! Farkasok vagyunk!
Farkastörvények közt élünk - vagy meghalunk!
Farkasvilág van! Farkasok vagyunk!
Farkastörvények közt élünk - vagy meghalunk!
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál