kereső
Kereső
Betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar: Hully-Gully

Hully-Gully

Hully-Gully!
Hully-Gully szól egy kalózadóról,
Valami új előadótól.
Megszállottan hallgatom,
Ébren vagyok-e, vagy álmodom? Ó!
Meg ne szólalj kegyetlen vekker,
Én vagyok most az új Chubby Checker.
Figurázik fiatal és öreg,
S együtt erre hömpölyög a tömeg.
Hully-Gully szól minden rajongó torokból.
Száll az égen, az éteren át
Modern szerenád. Hully-Gully szól.

Fater ül a tévé előtt,
Tilos ilyenkor megzavarni őt.
Mutter büszkén dülleszti a mellét,
Ma adják a Műkorcsolya E.B.-ét.
Képet nem látni, csak alig-alig,
Szomszédság ül a faltól a falig.
Lehetetlen átjutni a hallon,
Távolról csak a hangokat hallom.
Hully-Gully szól abból a fénylő dobozból,
És egy különös, furcsa izgalom elvarázsol,
Hully-Gully szól.

Fúj a szél és borus az ég,
Tenyerem a födő füléhez ér,
Míg a sorban ácsorgok a jégnél.
El kell döntenem, hogy mit vegyek a pénzért?
Egy frigóért kérek jeget,
Kettő ötvenért takarék bélyeget,
Aztán futás ki a Tangóra,
Ha együtt van a pénz a magnóra.
Hully-Gully kell! Valami borzasztóan érdekel.
Milyen lesz a Hully-Gully frizura?
Vadonatúj figura?
Hully-Gully kell! A Hully-Gully kell!
Milyen lesz a Hully-Gully frizura?
Vadonatúj figura?

Hírek
Hírek

Extra nyereményeket ad a Fülesbagoly Tehetségkutató

Az eddigi legkomolyabb nyereményekkel várja a zenekarok jelentkezését a Fülesbagoly Tehetségkutató. Az országos könnyűzenei verseny győztese három nagy nyári fesztiválon léphet fel az idén, elmehet nyaralni egy különleges hotelbe, és vár még rá - illetve a további helyezettekre is - rengeteg nyeremény. Az előválogatót követően a döntőt március 30-án tartják Martonvásáron, a Brunszvik-Beethoven Kulturális Központban.

 

A tehetségkutatóra olyan magyarországi és határon túli magyar együttesek, előadók jelentkezését várják, akik élőben, hangszerekkel zenélnek, vannak saját dalaik és nem rendelkeznek lemezkiadói és országos rádiós múlttal. Stílusát tekintve bármilyen lehet az induló: pop, rock, jazz, ska, hiphop, blues, metal, reggae, punk, funky, swing, country stb. A beküldött hanganyagokat előzsűrizik, majd a legjobbakat március 30-án meghallgatják a martonvásári Brunszvik-Beethoven Kulturális Központban. A produkciókat egy szakmai zsűri véleményezi és díjazza, nevezetesen: Andrásik Remo, a Hangszeresek Országos Szövetségének főtitkára, Borcsik Attila, a Petőfi Rádió zenei szerkesztője, Horváth Gergely, az NKA Hangfoglaló Program kollégiumi tagja és Subicz Gábor, Artisjus-díjas zenész, zeneszerző.

Az ítészek értékes nyereményeket adnak át a martonvásári döntőn. A nyertes felléphet az idei FEZEN-en, a Szegedi Ifjúsági Napokon, a Fehértone Fesztiválon és a Budapest Music Expón, 5.000.000 forint értékben kap sajtómegjelenéseket, és részt vehet az Öröm a Zene Tehetségkutató döntőjében, ahol a fődíj 3.000.000 forint. A győztes csapat egy hosszú hétvégét is eltölthet teljes ellátással a Bakony szívében a Szépalma Hotel és Ménesbirtokon. Az első helyezett továbbá zenei menedzsment fejtágítást kap Szepesi Mátyástól, aki a Brains, a Magashegyi Underground és a Random Trip menedzsere, a Konyha dalszerző-énekes-gitárosa, valamint tanácsadásban részesül Klausz Melinda közösségi média specialistától.

A további helyezettek, különdíjazottak is komoly ajándékokat nyernek, például fellépést az AWS, a Honeybeast és az Intim Torna Illegál zenekarok előtt, koncertezést a martonvásári Bencsik Sándor emléknapon a Republic társaságában. A három dobogós ezeken felül kiemelkedő megjelenési lehetőségeket kap a Zeneszöveg.hu oldalon. A tehetségkutatón megválasztják a legjobb férfi és női énekest, a legjobb zenészt, a legjobb dalszövegírót és lesz közönségszavazás nyertese is, ők mind értékes AudioTechnica nyereményekkel gazdagodnak.

Jelentkezési határidő: 2019. március 12. éjfél.

A Fülesbagoly Tehetségkutató az Öröm a Zene rendszerében jött létre, a Hangfoglaló Program és Martonvásár Önkormányzata támogatásával. 

 

További információ itt.

 

Facebook-esemény pedig itt.