kereső
Kereső
Betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
FankaDeli: Sihuhu

Sihuhu

Apám terepasztalán, mendegélt a sihuhu
Katonákat pakolt vagonokba egy kisfiú
Kicsi-pici srác, a világ peremén
Akár Te meg Én, karöltve az idővel
Tépőzáras cipővel, fagyival kezében
Nem gondolta senkiről, hogy mellé nem férsz be
A Tejútra vadászott, rá meg az Anyuka
Hogy későre jár már, jobb volna ha aludna
Felnőtt a gettóban, csillagok tövében
Keresztek árnyéka, kisdobos övében
Azt hinnéd törékeny, pedig a tartása
Nem arra vezette, hogy vamzer a pajtása
Padtársa tockosa, öklössel válaszként
Ha választhatnék, gondolta magában
Mert csak ellenségre talált minden barátban
Spenótra a kanálban, pókra a wc-ben
Hosszában, széltében repült át a házakon
Megihlette a fájdalom, útban az állomás
Köpeny helyett egyenruha
Fülében zene, fura
Lázadó dallamok, vezették újabb útra
Váróterem kapuját, két lábbal ripityán
Aztán beég a film és odaszól egy kicsi lány
"Ugye, katona megvéded az országot?
És milyen a csatatér, te már ugye voltál ott?"
A férfi homlokán, térként a félelem
Szomjúság kínozza, pedig csak élelem
A táskája mélyében, kitartás vérében
Markolta kardját, a bankok évében
A pénz korszakában, a mesén szakáll van
Hasznot látunk a barátban, az anyában
Meg amúgy is mindenben
A fél ország hitelben
Na gyere, imádkozzunk együtt, te hitetlen!

Hírek
Hírek

Extra nyereményeket ad a Fülesbagoly Tehetségkutató

Az eddigi legkomolyabb nyereményekkel várja a zenekarok jelentkezését a Fülesbagoly Tehetségkutató. Az országos könnyűzenei verseny győztese három nagy nyári fesztiválon léphet fel az idén, elmehet nyaralni egy különleges hotelbe, és vár még rá - illetve a további helyezettekre is - rengeteg nyeremény. Az előválogatót követően a döntőt március 30-án tartják Martonvásáron, a Brunszvik-Beethoven Kulturális Központban.

 

A tehetségkutatóra olyan magyarországi és határon túli magyar együttesek, előadók jelentkezését várják, akik élőben, hangszerekkel zenélnek, vannak saját dalaik és nem rendelkeznek lemezkiadói és országos rádiós múlttal. Stílusát tekintve bármilyen lehet az induló: pop, rock, jazz, ska, hiphop, blues, metal, reggae, punk, funky, swing, country stb. A beküldött hanganyagokat előzsűrizik, majd a legjobbakat március 30-án meghallgatják a martonvásári Brunszvik-Beethoven Kulturális Központban. A produkciókat egy szakmai zsűri véleményezi és díjazza, nevezetesen: Andrásik Remo, a Hangszeresek Országos Szövetségének főtitkára, Borcsik Attila, a Petőfi Rádió zenei szerkesztője, Horváth Gergely, az NKA Hangfoglaló Program kollégiumi tagja és Subicz Gábor, Artisjus-díjas zenész, zeneszerző.

Az ítészek értékes nyereményeket adnak át a martonvásári döntőn. A nyertes felléphet az idei FEZEN-en, a Szegedi Ifjúsági Napokon, a Fehértone Fesztiválon és a Budapest Music Expón, 5.000.000 forint értékben kap sajtómegjelenéseket, és részt vehet az Öröm a Zene Tehetségkutató döntőjében, ahol a fődíj 3.000.000 forint. A győztes csapat egy hosszú hétvégét is eltölthet teljes ellátással a Bakony szívében a Szépalma Hotel és Ménesbirtokon. Az első helyezett továbbá zenei menedzsment fejtágítást kap Szepesi Mátyástól, aki a Brains, a Magashegyi Underground és a Random Trip menedzsere, a Konyha dalszerző-énekes-gitárosa, valamint tanácsadásban részesül Klausz Melinda közösségi média specialistától.

A további helyezettek, különdíjazottak is komoly ajándékokat nyernek, például fellépést az AWS, a Honeybeast és az Intim Torna Illegál zenekarok előtt, koncertezést a martonvásári Bencsik Sándor emléknapon a Republic társaságában. A három dobogós ezeken felül kiemelkedő megjelenési lehetőségeket kap a Zeneszöveg.hu oldalon. A tehetségkutatón megválasztják a legjobb férfi és női énekest, a legjobb zenészt, a legjobb dalszövegírót és lesz közönségszavazás nyertese is, ők mind értékes AudioTechnica nyereményekkel gazdagodnak.

Jelentkezési határidő: 2019. március 12. éjfél.

A Fülesbagoly Tehetségkutató az Öröm a Zene rendszerében jött létre, a Hangfoglaló Program és Martonvásár Önkormányzata támogatásával. 

 

További információ itt.

 

Facebook-esemény pedig itt.