Előadó: | Fürgerókalábak |
---|---|
Album: | Keressük! |
Szövegírók: |
Acélos Balázs Budavári András Kertész Robin Benedeczki Sándor |
Keressük a zeneszerzőt! | |
Kiadó: | Keressük! |
Stílus: | Keressük! |
Címkék: | Keressük! |
Foglalkoztat mostanában a környezetvédelem,
Lépni kell, mert késő lesz már 51 évesen,
Megmenteni a Földgolyót az nagyszerű lenne,
Magaménak érzem az ügyet, hát segítek benne,
Lesz még baj itt nem kevés, katasztrófák,szenvedés
Elég szemét kilátások,
Mielőtt ellep a kulimász, változtass, mire vársz,
Hiába a segélykiáltások,
Nagy dolgokat nem csinálok, de sok kicsi sokra megy,
A problémákat viszont ez koránt se oldja meg,
Túl erősen dolgozik a lelki ismeret,
A közönyösség helyett bizony tenni is lehet,
Lesz még baj itt nem kevés, katasztrófák, szenvedés
Elég szemét kilátások,
Mielőtt ellep a kulimász, változtass, mire vársz,
Hiába a segélykiáltások,
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál