Előadó: | Bródy János |
---|---|
Album: | Keressük! |
Szövegírók: |
Bródy János |
Szörényi Levente |
|
Kiadó: | Keressük! |
Stílus: | Keressük! |
Címkék: | Keressük! |
Júliára vár, ah
Minden fiú, aki egyedül alszik el
És éjjel felébred, felébred
Tiszta szerelem, ah
Kell, hogy legyen, hiszen évszázadok során
Sokszor megírták, megírták
Várunk Júliára
Egyetlen szavára
Tudom jól, valahol él
de közénk el nem engedik, el nem engedik
Várunk Júliára
Egy igazi tiszta lányra
Tudom jól, valahol él
de közénk el nem engedik, el nem engedik
Júliára vár, ah
Minden fiú, aki verseket olvas el
És végül megérti, megérti
Tiszta szerelem, ah
Ha eljön, a diadalmas korlátokat
a földig lerontja, lerontja
Várunk Júliára
Egyetlen szavára
Tudom jól, valahol él
de közénk el nem engedik, el nem engedik
Várunk Júliára
Egy igazi tiszta lányra
Tudom jól, valahol él
de közénk el nem engedik, el nem engedik
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál