kereső
Kereső
Betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Csepregi Éva: Ez mind mese

Ez mind mese

Fekete sűrű éj,
Dörög az ég és tombol a szél.
Zörög a sok-sok száraz ág,
Ilyenkor félnek az édesanyák,
Mikor a felhő ránk hajolt,
S elbújt a Hold.

Zajok az ajtónál,
Valami kell, hogy elaludj már.
Zörög a sok-sok száraz ág,
Ilyenkor jól jön a mesevilág,
Hát a polcról felveszed
A mesekönyveket.

Ez mind mese, mese,
olvassunk csak bele, óóó,
ez mind mese, mese
és nem igaz a fele se, óóó.
Mert hiszen Iluskának kft-je van
És soha nem bízik meg Kukorica Jancsiban.

Döbrögi most verte át
Egy millival Ali Babát.
Sajnos a kőszív megszakadt
A pénzügyi gondok alatt,
Mert nem mondhatta ám,
Tárulj szezám.

Seherezádé, mondd!
A mese végén hol van a pont?
Aladdin miért adta át
Pató Pálnak a csodalámpát,
És Szindbád a tengerész,
Miért Svájcban él?

Ez mind mese, mese,
olvassunk csak bele, óóó,
ez mind mese, mese
és nem igaz a fele se, óóó.
Mert hiszen Háry János a pártszóvivő
És a kislúd lábán nincs még nyúlcipő.

Ez mind mese, mese,
olvassunk csak bele, óóó,
ez mind mese, mese
és nem igaz a fele se, óóó.
Hiszen a Csizmás kandúr Mercedesben ül
És mert a varázsszőnyeg egyedül elrepül.

Ez mind mese, mese,
olvassunk csak bele, óóó,
ez mind mese, mese
és nem igaz a fele se, óóó.

Ez mind mese, mese,
olvassunk csak bele, óóó…

Hírek
Hírek

Extra nyereményeket ad a Fülesbagoly Tehetségkutató

Az eddigi legkomolyabb nyereményekkel várja a zenekarok jelentkezését a Fülesbagoly Tehetségkutató. Az országos könnyűzenei verseny győztese három nagy nyári fesztiválon léphet fel az idén, elmehet nyaralni egy különleges hotelbe, és vár még rá - illetve a további helyezettekre is - rengeteg nyeremény. Az előválogatót követően a döntőt március 30-án tartják Martonvásáron, a Brunszvik-Beethoven Kulturális Központban.

 

A tehetségkutatóra olyan magyarországi és határon túli magyar együttesek, előadók jelentkezését várják, akik élőben, hangszerekkel zenélnek, vannak saját dalaik és nem rendelkeznek lemezkiadói és országos rádiós múlttal. Stílusát tekintve bármilyen lehet az induló: pop, rock, jazz, ska, hiphop, blues, metal, reggae, punk, funky, swing, country stb. A beküldött hanganyagokat előzsűrizik, majd a legjobbakat március 30-án meghallgatják a martonvásári Brunszvik-Beethoven Kulturális Központban. A produkciókat egy szakmai zsűri véleményezi és díjazza, nevezetesen: Andrásik Remo, a Hangszeresek Országos Szövetségének főtitkára, Borcsik Attila, a Petőfi Rádió zenei szerkesztője, Horváth Gergely, az NKA Hangfoglaló Program kollégiumi tagja és Subicz Gábor, Artisjus-díjas zenész, zeneszerző.

Az ítészek értékes nyereményeket adnak át a martonvásári döntőn. A nyertes felléphet az idei FEZEN-en, a Szegedi Ifjúsági Napokon, a Fehértone Fesztiválon és a Budapest Music Expón, 5.000.000 forint értékben kap sajtómegjelenéseket, és részt vehet az Öröm a Zene Tehetségkutató döntőjében, ahol a fődíj 3.000.000 forint. A győztes csapat egy hosszú hétvégét is eltölthet teljes ellátással a Bakony szívében a Szépalma Hotel és Ménesbirtokon. Az első helyezett továbbá zenei menedzsment fejtágítást kap Szepesi Mátyástól, aki a Brains, a Magashegyi Underground és a Random Trip menedzsere, a Konyha dalszerző-énekes-gitárosa, valamint tanácsadásban részesül Klausz Melinda közösségi média specialistától.

A további helyezettek, különdíjazottak is komoly ajándékokat nyernek, például fellépést az AWS, a Honeybeast és az Intim Torna Illegál zenekarok előtt, koncertezést a martonvásári Bencsik Sándor emléknapon a Republic társaságában. A három dobogós ezeken felül kiemelkedő megjelenési lehetőségeket kap a Zeneszöveg.hu oldalon. A tehetségkutatón megválasztják a legjobb férfi és női énekest, a legjobb zenészt, a legjobb dalszövegírót és lesz közönségszavazás nyertese is, ők mind értékes AudioTechnica nyereményekkel gazdagodnak.

Jelentkezési határidő: 2019. március 12. éjfél.

A Fülesbagoly Tehetségkutató az Öröm a Zene rendszerében jött létre, a Hangfoglaló Program és Martonvásár Önkormányzata támogatásával. 

 

További információ itt.

 

Facebook-esemény pedig itt.