Előadó: | Udvaros Dorottya |
---|---|
Album: | Átutazó |
Megjelenés: | 1985 |
Hossz: | 3:59 |
Szövegírók: |
Dés László Bereményi Géza |
Keressük a zeneszerzőt! | |
Kiadó: | Hungaroton - Krém |
Stílus: | Keressük! |
Címkék: | Keressük! |
Ahogy egy születésnap a tortát fogják, s átvágják,
épp úgy vágtál át,
ahogy egy születésnap a gyertyákat mind elfújják,
vígan elfújják,
épp úgy oltottad el bennem,
épp úgy oltottad el bennem,
épp úgy oltottad el bennem,
ami égett, hogy a fénynek vége legyen.
Épp úgy oltottad el bennem,
épp úgy oltottad el bennem,
épp úgy oltottad el bennem,
ami égett, hogy a fénynek vége legyen.
Ahogy egy születésnap után távoznak vendégek,
s hagynak emléket,
ugyanúgy mentél te el, és utánad most úgy nézek,
mintha kérnélek,
kérnék távozó vendéget,
kérnék távozó vendéget,
kérnék távozó vendéget:
jaj, te vendég, ne menj még, mert magam leszek!
Kérnék távozó vendéget,
kérnék távozó vendéget,
kérnék távozó vendéget:
jaj, te vendég, ne menj még, mert magam leszek!
Ahogy egy születésnap után fáradtan, kábultan,
mint egy álomban
az ember maga marad, én úgy álltam, s azt gondoltam
csak úgy váratlan:
azért mégis ez ünnep volt,
azért mégis ez ünnep volt,
azért mégis ez ünnep volt,
gyertyák, fények, vendégek, s most magam leszek.
Azért mégis ez ünnep volt,
azért mégis ez ünnep volt,
azért mégis ez ünnep volt,
gyertyák, fények, vendégek, s most magam leszek.
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál