kereső
Kereső
Betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
CoverShow (musical): Kell egy reform

Kell egy reform

hát gyerünk előre!
ez legyen a start!
én fölveszem a kesztyűt
kard ki kard!
én visszahozom majd
a kormányzást a szarból,
csak lássam, ki az aki velem tart!

most kell egy reform
egy jó kis reform
egy jó nagy reform
ez nem is vitás

ez stabilizáció, semmi más
csak kiigazítás, és nem megszorítás
nem fog fájni, srácok,
vagy ha mégis,
az kellemes lesz, mint egy fogfúrás…
köcsögök, nincs sok választás!

kapd el a tökénél a sok fafejűt
most történelmet csinálok, ez fűt!
nem a történelemkönyvnek,
szarok én arra ívben,
ez a kéz itt kemény, ha kell, üt!

reform vagy bukás
ez rég nem vitás
mert nincs más kiút,
ez a realitás
egy fincsi, mélyreható változás
vagy a reform jön, vagy a leszakadás
nekiugrok én, és megcsinálom
nincs más választás!

tüntetni lehet majd
ez be sose jött
van annyi hely a parlament előtt…
előbb-utóbb megunják
és hazamegy minden seggfej
én meg lenyúzom róluk a bőrt!

mert kell egy reform
egy ostorcsapás
egy bazi nagy reform
egy seggberúgás
ugye, megbocsátható a szenvedély?
a politikában ez az öröm, a kéj!
és még akkor is, ha úgy nyomom
le a torkukon
mert kell egy reform
meg én kellek ide
kell egy reform
másnak kuss a neve
kell egy bazi nagy reform
mondom én!
kell – egy – jó – nagy – reform
és kész!

Hírek
Hírek

Extra nyereményeket ad a Fülesbagoly Tehetségkutató

Az eddigi legkomolyabb nyereményekkel várja a zenekarok jelentkezését a Fülesbagoly Tehetségkutató. Az országos könnyűzenei verseny győztese három nagy nyári fesztiválon léphet fel az idén, elmehet nyaralni egy különleges hotelbe, és vár még rá - illetve a további helyezettekre is - rengeteg nyeremény. Az előválogatót követően a döntőt március 30-án tartják Martonvásáron, a Brunszvik-Beethoven Kulturális Központban.

 

A tehetségkutatóra olyan magyarországi és határon túli magyar együttesek, előadók jelentkezését várják, akik élőben, hangszerekkel zenélnek, vannak saját dalaik és nem rendelkeznek lemezkiadói és országos rádiós múlttal. Stílusát tekintve bármilyen lehet az induló: pop, rock, jazz, ska, hiphop, blues, metal, reggae, punk, funky, swing, country stb. A beküldött hanganyagokat előzsűrizik, majd a legjobbakat március 30-án meghallgatják a martonvásári Brunszvik-Beethoven Kulturális Központban. A produkciókat egy szakmai zsűri véleményezi és díjazza, nevezetesen: Andrásik Remo, a Hangszeresek Országos Szövetségének főtitkára, Borcsik Attila, a Petőfi Rádió zenei szerkesztője, Horváth Gergely, az NKA Hangfoglaló Program kollégiumi tagja és Subicz Gábor, Artisjus-díjas zenész, zeneszerző.

Az ítészek értékes nyereményeket adnak át a martonvásári döntőn. A nyertes felléphet az idei FEZEN-en, a Szegedi Ifjúsági Napokon, a Fehértone Fesztiválon és a Budapest Music Expón, 5.000.000 forint értékben kap sajtómegjelenéseket, és részt vehet az Öröm a Zene Tehetségkutató döntőjében, ahol a fődíj 3.000.000 forint. A győztes csapat egy hosszú hétvégét is eltölthet teljes ellátással a Bakony szívében a Szépalma Hotel és Ménesbirtokon. Az első helyezett továbbá zenei menedzsment fejtágítást kap Szepesi Mátyástól, aki a Brains, a Magashegyi Underground és a Random Trip menedzsere, a Konyha dalszerző-énekes-gitárosa, valamint tanácsadásban részesül Klausz Melinda közösségi média specialistától.

A további helyezettek, különdíjazottak is komoly ajándékokat nyernek, például fellépést az AWS, a Honeybeast és az Intim Torna Illegál zenekarok előtt, koncertezést a martonvásári Bencsik Sándor emléknapon a Republic társaságában. A három dobogós ezeken felül kiemelkedő megjelenési lehetőségeket kap a Zeneszöveg.hu oldalon. A tehetségkutatón megválasztják a legjobb férfi és női énekest, a legjobb zenészt, a legjobb dalszövegírót és lesz közönségszavazás nyertese is, ők mind értékes AudioTechnica nyereményekkel gazdagodnak.

Jelentkezési határidő: 2019. március 12. éjfél.

A Fülesbagoly Tehetségkutató az Öröm a Zene rendszerében jött létre, a Hangfoglaló Program és Martonvásár Önkormányzata támogatásával. 

 

További információ itt.

 

Facebook-esemény pedig itt.