Előadó: | Cseh Tamás |
---|---|
Album: | Fehér babák takarodója |
Megjelenés: | 1979 |
Hossz: | 3:20 |
Szövegírók: |
Bereményi Géza |
Cseh Tamás |
|
Kiadó: | Hungaroton-Gong Kft. |
Stílus: | Keressük! |
Címkék: | Keressük! |
Kék zakóm hajtókáját
gallérjára hullt korpáját
zsíros kamasz hajamnak
összes drótszálát
Poremba Éva simította le.
Kék nadrágomnak fehér foltját
nadrágomnak gyűrött hajtókáját
lábam közé gyűrt éjjel
minden párnáját
Poremba Éva simította le.
Kék zakómban hordom azóta is
hajtókám alatt van azóta is
bőröm alá jól odabújt
Poremba Éva, szegény
úgy, ahogy rá annak idején.
Vége úgy lett, ahogyan lehetett
ő férje előtt szégyenkezett
talán arra várt, hogy majd
valahova elviszem én
Jó, de hova? -kérdezem én
Innen hova? -kérdezem én
Ő szégyellt, és szégyelltem én
túlkoros ő és kortalan én
így köszöntem végül is:
Kezit csókolom én!
A férjével jött annak idején.
Talán arra várt, hogy én elviszem
így nem vitte végül el senki sem
minden fehér foltomat ő törölte le
az ő lábam közé gyűrt ideje...
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál