kereső
Kereső
Betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Esőváró: Esőváró

Esőváró

Ülnek a varjak a fa tetején, az alkalomra várnak
Ezernyi magot szór a szél, a magok a szélben szállnak
Fekete kövek és fehérek egymáshoz bújnak némán
Hamisan mosolygó esőcseppek másznak az égi létrán

Széllel szemben, elszántan kutyák csaholnak a porban
Szélesre kitárt ablakok bezárulnak irányomban
A fa tetejéről riadtan rebbennek a varjak szét
Már látom, már látom a vihar lehunyt szemét

Esőre várok az esőre várók különös izgalmával
Cseppet sem bánom, ha bőrig ázom,
mert a vihar elmúltával
szemtelenül nevethetek fel, fel az ég felé,
azt hiszem, ha valaki látná, megértené

Birodalmának romjait a fény egyre messzebbről nézi
Pocsolyák víztükrében egy villámcsapás önmagát igézi
Nincs nyoma életnek, a félelemnek ma senki nem szolgája
Állok a város határán, morajló jelre várva

Elragad, visz az út magával, a hegyek hörögve hívnak
Sziklarepesztő hangjukon az ég bálnái sírnak
Csavargólétem darabkáját nyakamban láncon hordom
Hagyom, hadd, vigyen az ösvény,
önmagam igazán nincs mitől óvnom

Esőre várok az esőre várók különös izgalmával…

Csobogók, árkok partjainál hömpölyög már a víz-ár
Meg-megáll, aztán elindul, folyót ölel át a hídnál
Talpamra tapad, kapaszkodik belém a sár, mint egy dallam
Sártól és daltól és elszálló varjaktól valami újat kaptam

Hírek
Hírek

Extra nyereményeket ad a Fülesbagoly Tehetségkutató

Az eddigi legkomolyabb nyereményekkel várja a zenekarok jelentkezését a Fülesbagoly Tehetségkutató. Az országos könnyűzenei verseny győztese három nagy nyári fesztiválon léphet fel az idén, elmehet nyaralni egy különleges hotelbe, és vár még rá - illetve a további helyezettekre is - rengeteg nyeremény. Az előválogatót követően a döntőt március 30-án tartják Martonvásáron, a Brunszvik-Beethoven Kulturális Központban.

 

A tehetségkutatóra olyan magyarországi és határon túli magyar együttesek, előadók jelentkezését várják, akik élőben, hangszerekkel zenélnek, vannak saját dalaik és nem rendelkeznek lemezkiadói és országos rádiós múlttal. Stílusát tekintve bármilyen lehet az induló: pop, rock, jazz, ska, hiphop, blues, metal, reggae, punk, funky, swing, country stb. A beküldött hanganyagokat előzsűrizik, majd a legjobbakat március 30-án meghallgatják a martonvásári Brunszvik-Beethoven Kulturális Központban. A produkciókat egy szakmai zsűri véleményezi és díjazza, nevezetesen: Andrásik Remo, a Hangszeresek Országos Szövetségének főtitkára, Borcsik Attila, a Petőfi Rádió zenei szerkesztője, Horváth Gergely, az NKA Hangfoglaló Program kollégiumi tagja és Subicz Gábor, Artisjus-díjas zenész, zeneszerző.

Az ítészek értékes nyereményeket adnak át a martonvásári döntőn. A nyertes felléphet az idei FEZEN-en, a Szegedi Ifjúsági Napokon, a Fehértone Fesztiválon és a Budapest Music Expón, 5.000.000 forint értékben kap sajtómegjelenéseket, és részt vehet az Öröm a Zene Tehetségkutató döntőjében, ahol a fődíj 3.000.000 forint. A győztes csapat egy hosszú hétvégét is eltölthet teljes ellátással a Bakony szívében a Szépalma Hotel és Ménesbirtokon. Az első helyezett továbbá zenei menedzsment fejtágítást kap Szepesi Mátyástól, aki a Brains, a Magashegyi Underground és a Random Trip menedzsere, a Konyha dalszerző-énekes-gitárosa, valamint tanácsadásban részesül Klausz Melinda közösségi média specialistától.

A további helyezettek, különdíjazottak is komoly ajándékokat nyernek, például fellépést az AWS, a Honeybeast és az Intim Torna Illegál zenekarok előtt, koncertezést a martonvásári Bencsik Sándor emléknapon a Republic társaságában. A három dobogós ezeken felül kiemelkedő megjelenési lehetőségeket kap a Zeneszöveg.hu oldalon. A tehetségkutatón megválasztják a legjobb férfi és női énekest, a legjobb zenészt, a legjobb dalszövegírót és lesz közönségszavazás nyertese is, ők mind értékes AudioTechnica nyereményekkel gazdagodnak.

Jelentkezési határidő: 2019. március 12. éjfél.

A Fülesbagoly Tehetségkutató az Öröm a Zene rendszerében jött létre, a Hangfoglaló Program és Martonvásár Önkormányzata támogatásával. 

 

További információ itt.

 

Facebook-esemény pedig itt.