kereső
Kereső
Betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Presszó Tangó Libidó: Sztanyiszlav, Lenyiszlev

Sztanyiszlav, Lenyiszlev

Volt egyszer egy
Szép csendes este, vidéki környezet
Mint a hatodik kis fröccs, menetrendszerint megérkezett
Egy gyönyörű német lány, gyere foglalj helyet
Én itt sem vagyok, ez az egész nem is lehet

De meg se szólalj száj, legalább nem fáj fej,
Örülök, hogy látlak, bár tudom nem engem keresel.
Neked egy éjszakára a tökéletesből is kettő kell.
De ne félj, jönnek mindjárt,s majd együtt mentek el.

Sztanyiszlav, Lenyiszlev a tóra levisznek
S megfürdetik testedet, tökéletes este lesz.
Lenyiszlev, Sztanyiszlav nekd ők lesznek az örök láv,
Mert megsejtik a vágyadat, te meg odaadod nekik magad.

Én már régóta nem vagyok ott, ahol lenni szeretnék
Csak a képzelet tesz úgy, mintha az egész lehetne még.
De meg se szólalj száj, legalább nem fáj fej,
Örülök, hogy látlak, bár tudom nem hozzám, jöttél el.

Sztanyiszlav, Lenyiszlev…

Én már régóta nem vagyok az, aki lenni szeretnék
Csak a képzelet tesz úgy, mintha az egész lehetne még.
Hát így iramlanak örök éjben fiktív történetek,
Így maradnak meg, fülkefényben, megtörtént esetek.

Sztanyiszlav, Lenyiszlev...

Sztanyiszlav, Lenyiszlev a tóra levittek
Én csak néztem csendesen, éjjel a kettesen.

Hallgass bele

Hírek
Hírek

Extra nyereményeket ad a Fülesbagoly Tehetségkutató

Az eddigi legkomolyabb nyereményekkel várja a zenekarok jelentkezését a Fülesbagoly Tehetségkutató. Az országos könnyűzenei verseny győztese három nagy nyári fesztiválon léphet fel az idén, elmehet nyaralni egy különleges hotelbe, és vár még rá - illetve a további helyezettekre is - rengeteg nyeremény. Az előválogatót követően a döntőt március 30-án tartják Martonvásáron, a Brunszvik-Beethoven Kulturális Központban.

 

A tehetségkutatóra olyan magyarországi és határon túli magyar együttesek, előadók jelentkezését várják, akik élőben, hangszerekkel zenélnek, vannak saját dalaik és nem rendelkeznek lemezkiadói és országos rádiós múlttal. Stílusát tekintve bármilyen lehet az induló: pop, rock, jazz, ska, hiphop, blues, metal, reggae, punk, funky, swing, country stb. A beküldött hanganyagokat előzsűrizik, majd a legjobbakat március 30-án meghallgatják a martonvásári Brunszvik-Beethoven Kulturális Központban. A produkciókat egy szakmai zsűri véleményezi és díjazza, nevezetesen: Andrásik Remo, a Hangszeresek Országos Szövetségének főtitkára, Borcsik Attila, a Petőfi Rádió zenei szerkesztője, Horváth Gergely, az NKA Hangfoglaló Program kollégiumi tagja és Subicz Gábor, Artisjus-díjas zenész, zeneszerző.

Az ítészek értékes nyereményeket adnak át a martonvásári döntőn. A nyertes felléphet az idei FEZEN-en, a Szegedi Ifjúsági Napokon, a Fehértone Fesztiválon és a Budapest Music Expón, 5.000.000 forint értékben kap sajtómegjelenéseket, és részt vehet az Öröm a Zene Tehetségkutató döntőjében, ahol a fődíj 3.000.000 forint. A győztes csapat egy hosszú hétvégét is eltölthet teljes ellátással a Bakony szívében a Szépalma Hotel és Ménesbirtokon. Az első helyezett továbbá zenei menedzsment fejtágítást kap Szepesi Mátyástól, aki a Brains, a Magashegyi Underground és a Random Trip menedzsere, a Konyha dalszerző-énekes-gitárosa, valamint tanácsadásban részesül Klausz Melinda közösségi média specialistától.

A további helyezettek, különdíjazottak is komoly ajándékokat nyernek, például fellépést az AWS, a Honeybeast és az Intim Torna Illegál zenekarok előtt, koncertezést a martonvásári Bencsik Sándor emléknapon a Republic társaságában. A három dobogós ezeken felül kiemelkedő megjelenési lehetőségeket kap a Zeneszöveg.hu oldalon. A tehetségkutatón megválasztják a legjobb férfi és női énekest, a legjobb zenészt, a legjobb dalszövegírót és lesz közönségszavazás nyertese is, ők mind értékes AudioTechnica nyereményekkel gazdagodnak.

Jelentkezési határidő: 2019. március 12. éjfél.

A Fülesbagoly Tehetségkutató az Öröm a Zene rendszerében jött létre, a Hangfoglaló Program és Martonvásár Önkormányzata támogatásával. 

 

További információ itt.

 

Facebook-esemény pedig itt.