dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Románcok: A börtön rácsos ablaka

Románcok - A börtön rácsos ablaka

off off off off off
Album: nincs kép
Előadó: Románcok
Album: Keressük!
Szövegírók: Tarcsi Zoltán
Zeneszerzők: Tarcsi Zoltán
Kiadó: Keressük!
Stílus: Keressük!
Címkék: Keressük!
Megtekintve: Ma 1, összesen 20936 alkalommal
Tartalom
Dalszöveg

A börtön rácsos ablaka

Én nem tudom, hogy fogom legyűrni a bánatom,
Anyám segíts, most mit tegyek, itt nélküled?
Úgy fáj nagyon, nem tudom, mikor élek szabadon,
Nincs éjszakám, se nappalom, élni nem tudok!

A börtön rácsos ablakán csak rád gondolok,
Itt nem süt rám a napsugár, szerelmem elhagyott!
Boldogtalan éjszakák, aludni nem tudok,
Istenem, segíts nekem, nélküle meghalok!

Sírok én, megbántam mindent, amit tettem én,
Anyám segíts, most mit tegyek, ide nem jöhetsz!
Csak jönne már, aki még engem talán visszavár,
Úgy féltem én, hogy nem lesz már szíved enyém!

A börtön rácsos ablakán csak rád gondolok,
Itt nem süt rám a napsugár, szerelmem elhagyott!
Boldogtalan éjszakák, aludni nem tudok,
Istenem, segíts nekem, nélküle meghalok!




előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Hírek
Hírek

Augusztus első napjaiban ad otthont az MCC Fesztnek Esztergom

A Mathias Corvinus Collegium Kárpát-medence legnagyobb tehetséggondozó intézményeként augusztus 1. és 3. között rendezi meg fesztiválját Esztergomban, ahol idén is a magyar könnyűzenei élet kiválóságaival, valamint neves hazai és nemzetközi előadókkal, véleményformálókkal várja a látogatókat a többnapos rendezvény.

 

Az eseményen részt vesz az Oxfordi Egyetem Bizánckutató Központjának igazgatója, a Bild-Zeitung egykori főszerkesztője, valamint a Kent Egyetem politológia professzora és az American University UNESCO által kitüntetett transznacionális kihívások és kormányzás tudományának professzora.


A tavalyi eseményen összesen 47 ezer fesztiválozó vett részt, akik 120 színpadi program közül választhattak, 250 szakmai előadóval és 100 kiállítóval találkozhattak.


Idén a háromnapos fesztivál gerincét idén is a neves külföldi szakemberek előadásai, beszélgetései adják.


A vendégelőadók között szerepel Peter Frankopan, az Oxfordi Egyetem Bizánckutató Központjának igazgatója, a világhírű Selyemutak című könyvsorozat szerzője, Bernard Yeung közgazdász, a NUS Business School volt dékánja, Rudolf Adam író, volt diplomata, a Német Szövetségi Hírszerző Szolgálat korábbi alelnöke, Matt Goodwin író, a Kent Egyetem Rutherford College politológiai professzora, a Chatham House vezető kutatója és Amitav Acharya, az American University UNESCO által kitüntetett transznacionális kihívások és kormányzás tudományának professzora.


A neves előadók sorát erősíti a többi között Kai Diekmann német újságíró, a Welt am Sonntag és a Bild-Zeitung egykori főszerkesztője, Armin Petschner-Multari, a német Bundestag CSU-frakciójának digitális kommunikációs vezetője, Phillip Linderman, egykori külügyi tisztviselő, a Center for Imigration Studies vezetőségi tagja, valamint az Nemzetközi Bevándorláskutatási Hálózat (INIR) egyik alapítója. 


A panelbeszélgetések során szó lesz a többi között a multipoláris világrend nyújtotta kihívásokról és lehetőségekről, az amerikai és európai uniós választásokról, a mesterséges intelligencia és az automatizálás térnyeréséről, valamint a zöldátmenet gazdaságra és társadalomra gyakorolt hatásairól is.


Az idei MCC Feszt a zenei előadók tekintetében szintén minden korosztálynak tartogat izgalmas szórakozási lehetőséget. Többek között olyan zenészek és zenekarok töltik meg minden este élettel Esztergomot, mint a Tankcsapda, a Neoton Família és Majka, de a fesztiválozók idén is találkozhatnak a tavaly is nagy sikerrel fellépő ValMarral és T. Danny-vel.


A 2024-es MCC Feszten is bemutatkoznak a tehetséggondozó intézmény képzési programjai, valamint számos partnerszervezet is képviselteti magát az Edu Sétányon, ahol napközben családi programokkal is várják a szervezők az érdeklődőket.


A fesztiválra idén is válható MCC Feszt Pass, ez az esztergomi vasútállomás és a rendezvény helyszíne közötti ingyenes fesztiváljáratot és ingyenes kempingezést biztosít, valamint térítés nélkül lehet igénybe venni a strandfürdőt.


Fotó: illusztráció/Freepik