kereső
Kereső
Betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Mystery: Elköltözöm

Elköltözöm

Összerámoltam néhány fontos holmit.
Cipőt, inget, zoknit. És egypár fotót.
Nehogy félre értsd! Nem az emléked kell.
Csak még volt egy kis hely a bőrönd legmélyén.

Ne hidd, hogy megbántam. Legfeljebb nem látlak.
Nyugodtan alszom majd. Épp csak már nem itt.
Most végleg eltűnök. Új címet nem küldök.
Ha keres bárki is, máshol megtalál.

Elmúlt rossz idők. Semmit nem őrzök meg.
Így már jóval könnyebb. Nem lesz más ha sírsz.
Fogd fel máshogyan. Ne így, indulattal.
Játssz a gondolattal, míg én öltözöm.

Azt, hogy én léteztem, vedd úgy csak képzelted.
De hogyha véletlen másképp gondolnád.
Mondd, de csak vázlatban. A nyitott ajtóban
végül még megfáznál. Értelmetlenül.

Miért nem kérdeztél, hogy én mit szeretnék?
Válaszom volt elég.
Lehet ez sem történt volna így.
De mostmár nincs időm.
Azt hiszed megfordulok majd a kapun túl.
Hidd csak el, ha könnyebb úgy.
Tudod átlendít a nehezén,
és nem lesz semmi, nem lesz semmi, nem lesz semmi baj.

Miért nem kérdeztél, hogy én mit szeretnék?
Válaszom volt elég.
De elmúlt minden. Nem fontos talán.
Gondolkozz józanul az biztosan nem árt.
Ennyi volt. Nincs tovább.
Az is meglehet, hogy tévedek,
de mit számíthat már.

Azt hiszed megfordulok majd a kapun túl.
Hidd csak el, ha könnyebb úgy.
Lehet így lesz, hogyha egyszer tényleg
elfogy minden, eltörik minden, véget ér az összes út.

Hallgass bele

Hírek
Hírek

Extra nyereményeket ad a Fülesbagoly Tehetségkutató

Az eddigi legkomolyabb nyereményekkel várja a zenekarok jelentkezését a Fülesbagoly Tehetségkutató. Az országos könnyűzenei verseny győztese három nagy nyári fesztiválon léphet fel az idén, elmehet nyaralni egy különleges hotelbe, és vár még rá - illetve a további helyezettekre is - rengeteg nyeremény. Az előválogatót követően a döntőt március 30-án tartják Martonvásáron, a Brunszvik-Beethoven Kulturális Központban.

 

A tehetségkutatóra olyan magyarországi és határon túli magyar együttesek, előadók jelentkezését várják, akik élőben, hangszerekkel zenélnek, vannak saját dalaik és nem rendelkeznek lemezkiadói és országos rádiós múlttal. Stílusát tekintve bármilyen lehet az induló: pop, rock, jazz, ska, hiphop, blues, metal, reggae, punk, funky, swing, country stb. A beküldött hanganyagokat előzsűrizik, majd a legjobbakat március 30-án meghallgatják a martonvásári Brunszvik-Beethoven Kulturális Központban. A produkciókat egy szakmai zsűri véleményezi és díjazza, nevezetesen: Andrásik Remo, a Hangszeresek Országos Szövetségének főtitkára, Borcsik Attila, a Petőfi Rádió zenei szerkesztője, Horváth Gergely, az NKA Hangfoglaló Program kollégiumi tagja és Subicz Gábor, Artisjus-díjas zenész, zeneszerző.

Az ítészek értékes nyereményeket adnak át a martonvásári döntőn. A nyertes felléphet az idei FEZEN-en, a Szegedi Ifjúsági Napokon, a Fehértone Fesztiválon és a Budapest Music Expón, 5.000.000 forint értékben kap sajtómegjelenéseket, és részt vehet az Öröm a Zene Tehetségkutató döntőjében, ahol a fődíj 3.000.000 forint. A győztes csapat egy hosszú hétvégét is eltölthet teljes ellátással a Bakony szívében a Szépalma Hotel és Ménesbirtokon. Az első helyezett továbbá zenei menedzsment fejtágítást kap Szepesi Mátyástól, aki a Brains, a Magashegyi Underground és a Random Trip menedzsere, a Konyha dalszerző-énekes-gitárosa, valamint tanácsadásban részesül Klausz Melinda közösségi média specialistától.

A további helyezettek, különdíjazottak is komoly ajándékokat nyernek, például fellépést az AWS, a Honeybeast és az Intim Torna Illegál zenekarok előtt, koncertezést a martonvásári Bencsik Sándor emléknapon a Republic társaságában. A három dobogós ezeken felül kiemelkedő megjelenési lehetőségeket kap a Zeneszöveg.hu oldalon. A tehetségkutatón megválasztják a legjobb férfi és női énekest, a legjobb zenészt, a legjobb dalszövegírót és lesz közönségszavazás nyertese is, ők mind értékes AudioTechnica nyereményekkel gazdagodnak.

Jelentkezési határidő: 2019. március 12. éjfél.

A Fülesbagoly Tehetségkutató az Öröm a Zene rendszerében jött létre, a Hangfoglaló Program és Martonvásár Önkormányzata támogatásával. 

 

További információ itt.

 

Facebook-esemény pedig itt.