kereső
Kereső
Betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Demjén Ferenc: Szelíd angyalok

Szelíd angyalok

Angyal merre jársz? Szánj ránk egy csepp időt.
Fázunk rég, és éhezünk meglátni egy szebb jövőt.
Angyal merre jársz? Mi tudjuk, hogy nem közel.
De nálad van a pálmaág, hogy mint a reményt hozdd el.
Hiszen volt már, mikor eljöttél,
s milliók vártak rád.
Gyere újra, s olyan csendet hozz,
mint madár, ha égen száll.

Angyal nézz le ránk! Te jobban tudod, mint más,
ha jót akarsz, s más nem segít, hamar keserűvé válsz.
De ha együtt, közös szárnyakon száll az egész világ,
mi is lehetnénk szelíd angyalok,
s nem könyörögnénk hozzád.

refr.:
Lesz-e csend egyszer, vagy űzzük mind, amit akarunk
S egymás lelkén át rohanunk, bár végleg itt úgysem maradunk.

Angyal, nézz le ránk! Százezer út van a földön.
Miért legyen, ki egyedül tévedt el?
Angyal, egyszer az út végére érünk.
Mi is veled szelíd angyalok leszünk.

Angyal, nézz le ránk! Mert jól esne pár szép szó...
Bőven kell osztanod, mert van kihez más nem szól.
Mint a felhő, hozz feloldozást, ha száraz a föld itt lent.
Ezer csókkal s néhány szóval nem hül ki a lélek bent.

refr.
Lesz-e csend egyszer, vagy eltapos ez a rohanás
Ha elfelejtve a szeretet sem jöhet el, amit keresel
Angyal nézz ránk, százezer út van a földön...

Hallgass bele

Hírek
Hírek

Extra nyereményeket ad a Fülesbagoly Tehetségkutató

Az eddigi legkomolyabb nyereményekkel várja a zenekarok jelentkezését a Fülesbagoly Tehetségkutató. Az országos könnyűzenei verseny győztese három nagy nyári fesztiválon léphet fel az idén, elmehet nyaralni egy különleges hotelbe, és vár még rá - illetve a további helyezettekre is - rengeteg nyeremény. Az előválogatót követően a döntőt március 30-án tartják Martonvásáron, a Brunszvik-Beethoven Kulturális Központban.

 

A tehetségkutatóra olyan magyarországi és határon túli magyar együttesek, előadók jelentkezését várják, akik élőben, hangszerekkel zenélnek, vannak saját dalaik és nem rendelkeznek lemezkiadói és országos rádiós múlttal. Stílusát tekintve bármilyen lehet az induló: pop, rock, jazz, ska, hiphop, blues, metal, reggae, punk, funky, swing, country stb. A beküldött hanganyagokat előzsűrizik, majd a legjobbakat március 30-án meghallgatják a martonvásári Brunszvik-Beethoven Kulturális Központban. A produkciókat egy szakmai zsűri véleményezi és díjazza, nevezetesen: Andrásik Remo, a Hangszeresek Országos Szövetségének főtitkára, Borcsik Attila, a Petőfi Rádió zenei szerkesztője, Horváth Gergely, az NKA Hangfoglaló Program kollégiumi tagja és Subicz Gábor, Artisjus-díjas zenész, zeneszerző.

Az ítészek értékes nyereményeket adnak át a martonvásári döntőn. A nyertes felléphet az idei FEZEN-en, a Szegedi Ifjúsági Napokon, a Fehértone Fesztiválon és a Budapest Music Expón, 5.000.000 forint értékben kap sajtómegjelenéseket, és részt vehet az Öröm a Zene Tehetségkutató döntőjében, ahol a fődíj 3.000.000 forint. A győztes csapat egy hosszú hétvégét is eltölthet teljes ellátással a Bakony szívében a Szépalma Hotel és Ménesbirtokon. Az első helyezett továbbá zenei menedzsment fejtágítást kap Szepesi Mátyástól, aki a Brains, a Magashegyi Underground és a Random Trip menedzsere, a Konyha dalszerző-énekes-gitárosa, valamint tanácsadásban részesül Klausz Melinda közösségi média specialistától.

A további helyezettek, különdíjazottak is komoly ajándékokat nyernek, például fellépést az AWS, a Honeybeast és az Intim Torna Illegál zenekarok előtt, koncertezést a martonvásári Bencsik Sándor emléknapon a Republic társaságában. A három dobogós ezeken felül kiemelkedő megjelenési lehetőségeket kap a Zeneszöveg.hu oldalon. A tehetségkutatón megválasztják a legjobb férfi és női énekest, a legjobb zenészt, a legjobb dalszövegírót és lesz közönségszavazás nyertese is, ők mind értékes AudioTechnica nyereményekkel gazdagodnak.

Jelentkezési határidő: 2019. március 12. éjfél.

A Fülesbagoly Tehetségkutató az Öröm a Zene rendszerében jött létre, a Hangfoglaló Program és Martonvásár Önkormányzata támogatásával. 

 

További információ itt.

 

Facebook-esemény pedig itt.