kereső
Kereső
Betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Demjén Ferenc: Zenekari busz

Zenekari busz

Csomagolj, utazunk!
Sokáig nem vár rád a buszunk.
A színpad messzire vár.
Jó lenne ott lenni már.
Nem lesz túl kényelmes út,
amikor ritmust kattogva fut mind a négy kerék.
Tudjuk nagyon hosszú út vár még.

refr.:

Egy, két, há, négy és beszállás!
A potyautasoknak lyukasztás.
Míg nem szükséges, nincs megállás.
De akkor nagyon gyorsan mindenkinek kiszállás!
Egy-két sör, be a gyomorba,
csakhogy soha ne legyek nagyon mogorva.
5,6,7 óra, s itt van a cél,
hova zenekari buszon végre megérkeztél.

Utazunk, szeretünk.
Volt néha mindenhol egy kedvesünk.
Így éltünk rég. Csoda, hogy élünk még.
Néha bőröndben lakunk,
és soha meg nem áll a buszunk,
s eljön, ha te vársz.
S tán egyszer hozzánk is felszállsz...

refr.

Hányezer hely, hol maradnál,
de az autóbusz csak te rád vár.
Nincs hát más, elmegyek,
s majd színpadról integetek

refr.

...soha ne legyek nagyon mogorva.
Valaki ordít, hogy: A pokolba!
Az énekes lennt maradt a bokorba!
Egy, két, há... újra visszamegyünk,
mert holnap megint kell majd az énekesünk.
A sztrádák tengerén átutazunk,
de egyetlen egy földutat ki nem hagyunk.
Egy-két órára elalszunk,
s hogy utazunk egy buszon arról álmodunk.
5,6,7 óra, s hazamegyünk,
S tán a zenekari buszon épségben érkezünk.

Hallgass bele

Hírek
Hírek

Extra nyereményeket ad a Fülesbagoly Tehetségkutató

Az eddigi legkomolyabb nyereményekkel várja a zenekarok jelentkezését a Fülesbagoly Tehetségkutató. Az országos könnyűzenei verseny győztese három nagy nyári fesztiválon léphet fel az idén, elmehet nyaralni egy különleges hotelbe, és vár még rá - illetve a további helyezettekre is - rengeteg nyeremény. Az előválogatót követően a döntőt március 30-án tartják Martonvásáron, a Brunszvik-Beethoven Kulturális Központban.

 

A tehetségkutatóra olyan magyarországi és határon túli magyar együttesek, előadók jelentkezését várják, akik élőben, hangszerekkel zenélnek, vannak saját dalaik és nem rendelkeznek lemezkiadói és országos rádiós múlttal. Stílusát tekintve bármilyen lehet az induló: pop, rock, jazz, ska, hiphop, blues, metal, reggae, punk, funky, swing, country stb. A beküldött hanganyagokat előzsűrizik, majd a legjobbakat március 30-án meghallgatják a martonvásári Brunszvik-Beethoven Kulturális Központban. A produkciókat egy szakmai zsűri véleményezi és díjazza, nevezetesen: Andrásik Remo, a Hangszeresek Országos Szövetségének főtitkára, Borcsik Attila, a Petőfi Rádió zenei szerkesztője, Horváth Gergely, az NKA Hangfoglaló Program kollégiumi tagja és Subicz Gábor, Artisjus-díjas zenész, zeneszerző.

Az ítészek értékes nyereményeket adnak át a martonvásári döntőn. A nyertes felléphet az idei FEZEN-en, a Szegedi Ifjúsági Napokon, a Fehértone Fesztiválon és a Budapest Music Expón, 5.000.000 forint értékben kap sajtómegjelenéseket, és részt vehet az Öröm a Zene Tehetségkutató döntőjében, ahol a fődíj 3.000.000 forint. A győztes csapat egy hosszú hétvégét is eltölthet teljes ellátással a Bakony szívében a Szépalma Hotel és Ménesbirtokon. Az első helyezett továbbá zenei menedzsment fejtágítást kap Szepesi Mátyástól, aki a Brains, a Magashegyi Underground és a Random Trip menedzsere, a Konyha dalszerző-énekes-gitárosa, valamint tanácsadásban részesül Klausz Melinda közösségi média specialistától.

A további helyezettek, különdíjazottak is komoly ajándékokat nyernek, például fellépést az AWS, a Honeybeast és az Intim Torna Illegál zenekarok előtt, koncertezést a martonvásári Bencsik Sándor emléknapon a Republic társaságában. A három dobogós ezeken felül kiemelkedő megjelenési lehetőségeket kap a Zeneszöveg.hu oldalon. A tehetségkutatón megválasztják a legjobb férfi és női énekest, a legjobb zenészt, a legjobb dalszövegírót és lesz közönségszavazás nyertese is, ők mind értékes AudioTechnica nyereményekkel gazdagodnak.

Jelentkezési határidő: 2019. március 12. éjfél.

A Fülesbagoly Tehetségkutató az Öröm a Zene rendszerében jött létre, a Hangfoglaló Program és Martonvásár Önkormányzata támogatásával. 

 

További információ itt.

 

Facebook-esemény pedig itt.