kereső
Kereső
Betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Demjén Ferenc: Bűnök nélkül

Bűnök nélkül

Úgy élni éveken át: ezt tilos, azt ne csináld!
Úgyis megbánnád. Hiába is próbálnád.
Van, ahol az a szabály: vedd el, csak ne kiabálj!
Amíg mást nem bánt, ami neked úgy is járt.

Bűnök nélkül nem hiszem, hogy ártatlanabb volnék..
Bűnök nélkül néha magam ellensége lennék.
Bűnök nélkül, ó, kedvesem ma nem bújnék melléd
S mind a ketten szenvednénk.
Ezért most az egyszer még: bűnös leszek!

Bűnös leszek!

Engedd, hogy veled legyek, nem bánnám bűneimet
együtt ébrednénk, és mind a ketten éreznénk.

Bűnök nélkül, nem hiszem, hogy ártatlanabb lennék.
Bűnök nélkül, mért ne tegyük azt mit épp szeretnénk?
Bűnök nélkül, vágyainkat magunkba rejthetnénk
S mind a ketten szenvednénk,
Ezért most az egyszer még: bűnös leszek!
Mattad bűnös leszek!

Nem hiszem, hogy valaha, ott, fent megkérdeznék: miért?
Miért voltál boldog, pedig más volt a dolgod.

Bűnök nélkül nem hiszem, hogy ártatlanabb volnék..
Bűnök nélkül néha magam ellensége lennék.
Bűnök nélkül, ó, kedvesem ma nem bújnék melléd
S mind a ketten szenvednénk.
Ezért most az egyszer még: bűnös leszek!

Azt hiszem bűnös leszek, Miattad bűnös leszek.

Van, amikor bűnös az, ki nem teszi meg, mit tennie kell.
Van, akiért bármit tennék, azt hiszem, ez most épp te leszel!
Bűnös leszek, ma este bűnös leszek.

Hírek
Hírek

Extra nyereményeket ad a Fülesbagoly Tehetségkutató

Az eddigi legkomolyabb nyereményekkel várja a zenekarok jelentkezését a Fülesbagoly Tehetségkutató. Az országos könnyűzenei verseny győztese három nagy nyári fesztiválon léphet fel az idén, elmehet nyaralni egy különleges hotelbe, és vár még rá - illetve a további helyezettekre is - rengeteg nyeremény. Az előválogatót követően a döntőt március 30-án tartják Martonvásáron, a Brunszvik-Beethoven Kulturális Központban.

 

A tehetségkutatóra olyan magyarországi és határon túli magyar együttesek, előadók jelentkezését várják, akik élőben, hangszerekkel zenélnek, vannak saját dalaik és nem rendelkeznek lemezkiadói és országos rádiós múlttal. Stílusát tekintve bármilyen lehet az induló: pop, rock, jazz, ska, hiphop, blues, metal, reggae, punk, funky, swing, country stb. A beküldött hanganyagokat előzsűrizik, majd a legjobbakat március 30-án meghallgatják a martonvásári Brunszvik-Beethoven Kulturális Központban. A produkciókat egy szakmai zsűri véleményezi és díjazza, nevezetesen: Andrásik Remo, a Hangszeresek Országos Szövetségének főtitkára, Borcsik Attila, a Petőfi Rádió zenei szerkesztője, Horváth Gergely, az NKA Hangfoglaló Program kollégiumi tagja és Subicz Gábor, Artisjus-díjas zenész, zeneszerző.

Az ítészek értékes nyereményeket adnak át a martonvásári döntőn. A nyertes felléphet az idei FEZEN-en, a Szegedi Ifjúsági Napokon, a Fehértone Fesztiválon és a Budapest Music Expón, 5.000.000 forint értékben kap sajtómegjelenéseket, és részt vehet az Öröm a Zene Tehetségkutató döntőjében, ahol a fődíj 3.000.000 forint. A győztes csapat egy hosszú hétvégét is eltölthet teljes ellátással a Bakony szívében a Szépalma Hotel és Ménesbirtokon. Az első helyezett továbbá zenei menedzsment fejtágítást kap Szepesi Mátyástól, aki a Brains, a Magashegyi Underground és a Random Trip menedzsere, a Konyha dalszerző-énekes-gitárosa, valamint tanácsadásban részesül Klausz Melinda közösségi média specialistától.

A további helyezettek, különdíjazottak is komoly ajándékokat nyernek, például fellépést az AWS, a Honeybeast és az Intim Torna Illegál zenekarok előtt, koncertezést a martonvásári Bencsik Sándor emléknapon a Republic társaságában. A három dobogós ezeken felül kiemelkedő megjelenési lehetőségeket kap a Zeneszöveg.hu oldalon. A tehetségkutatón megválasztják a legjobb férfi és női énekest, a legjobb zenészt, a legjobb dalszövegírót és lesz közönségszavazás nyertese is, ők mind értékes AudioTechnica nyereményekkel gazdagodnak.

Jelentkezési határidő: 2019. március 12. éjfél.

A Fülesbagoly Tehetségkutató az Öröm a Zene rendszerében jött létre, a Hangfoglaló Program és Martonvásár Önkormányzata támogatásával. 

 

További információ itt.

 

Facebook-esemény pedig itt.