Előadó: | Demjén Ferenc |
---|---|
Album: | Hívlak |
Megjelenés: | 2003 |
Hossz: | 3:30 |
Szövegírók: |
Demjén Ferenc |
Menyhárt János |
|
Kiadó: | Rózsa Records |
Stílus: | Keressük! |
Címkék: | Keressük! |
Mi ez az álom, amiben élsz?
Mi ez a válasz-keresés?
Jöttünk és megyünk,
végül majd együtt leszünk,
s nem kell túl sok hely nekünk.
Addig is élünk, szeretünk,
szikrákat szórunk, s nevetünk.
S ha ránk talál a baj,
a sorsunk mást akar.
A bánat túl soká nem zavar.
ref.: Hát, ünnepelj, míg élsz,
míg ünnepelsz, nem félsz,
hogy ennyi volt, és kész!
Hát ünnepelj, míg élsz.
Az ünnephez nem sok, ami kell.
Feldob a jókedv, s leteper.
Hát, ennyi jut nekünk…
Ha nem sírsz, nem szenvedünk.
Hisz néhány másodperc az életünk.
ref.
Te is ünnepelsz, mint én.
Veled együtt sem hinném,
hogy az álom, miben élsz,
csak ennyit ér.
ref.
Nincs tegnap, nincs holnap,
csak néhány szép perc jut nekünk.
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál