dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Kaukázus: Legyen

Kaukázus - Legyen

off off off off off
Album: nincs kép
Előadó: Kaukázus
Album: Keressük!
Szövegírók: Kardos-Horváth János
Kardos Horváth János
Zeneszerzők: Kardos-Horváth János
Kiadó: Keressük!
Stílus: Alternatív
Címkék: Keressük!
Megtekintve: Ma 4, összesen 18538 alkalommal
Tartalom
Dalszöveg

Legyen

Legyen egy arca
Legyen egy iskolája
Legyen egy múltja
De ne legyen családja
Legyen egy kedve
Legyen egy szíve
Ami húzza előre
Legyen igazmondó fajta
Legyen 3 érve és rész-egészbe
Lássa át a marketinget végre
Legyen erős és hőbörögjön rajta
Hogy a magyarokat most
Egy tenger se mossa
Durva ne legyen
Tisztelje a szabadságot
Szolgálja hűen a piacgazdaságot
Fizesse be a ráeső 25%ot
Nyaraljon sokat
De ne lásson semmit
Csak kereskedelmi rádiókba bevitt
Zenéket szeressen
Tévével vacsizzon
Internetre keljen
És nem ordítson, hogy
Ejj mennyire sokba vagy nekem te élet!

azt gondolom, hogy én az vagyok, akinek kéne
Belenézni először a másik szemébe
Jövőre
Ígérem, az leszek, biztos, hogy akinek kéne
Nagyon-nagyon-nagyon szeretni Téged
Mert kell a Te pénzed
Meg tudod csinálni, ugye érzed
Reklámarc és márkajel az orrán
Minden akciót lenyomnak a torkán
Kavarjuk már fel alulról az ülepit
Hej' konzervmédia a rohadt mindenit!
Ne mondjad nekem, hogy fölülről jönni fog
Az áldás, a Szózat, a feeling csak Tajgetosz
Csenelen csecsenek élnek
Én nem merek feltúrni semmit
Mer' Árpád a véretek
Mozgok, csak ütöm a lábammal a ritmust, figyelem
Magyarul is tudom már a Himnuszt
Végre
Az élettérbe
Lépj le most, ha Neked ott is kéne
Látnokzsálya és marihuána
Tiszteletem, commendante, Che Guevara
Te vagy az, aki a zászlóknak csak a közepét
Vágja körbe
Benne van ez is a gerillamarketingbe'
Előre
Lehet élettérbe gondolkodni
Nem kell tőle jobbra húzni
Árpádsávba
Földvársáncba
Soha ne felejtsd virágba
Élettérbe
Lépj be, lépj be
Az élettérbe
Mér' nem ér ne.

előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Hírek
Hírek

Bérczesi Robi eldrogozott évei - friss klip

„Így siratom el a drogozással elvesztegetett két évtizedemet” – HIPERKARMA dal- és klippremier


20 évig tartó mindennapos kábítószerhasználat után óriási mérföldkőnek számít Bérczesi Róbert életében a TIK-TAK című szerzemény. A frontember első, teljes egészében józanul írt dala most egy videóklip kíséretében debütál.


Hiperkarma-dalszövegek itt.


A TIK-TAK egy mély és személyes vallomás Bérczesi Róbert drogokkal kapcsolatos küzdelmeiről. Az énekes-dalszerző 2020. augusztusában vetett véget a két évtizede tartó kábítószerhasználatának. A tisztulás eredményeként azonban felkészült arra, hogy a dalszerzés háttérbe szorulhat és előfordulhat, hogy hosszú ideig vagy talán soha nem lesz képes új szám írására. Erre a periódusra így emlékszik vissza:


„Így indultam el azon a kezdetben éjjel-nappal rémálmokkal teli, félelmetes úton, ami a józanság felé vezetett, és úgy is történt minden, ahogyan gondoltam: az elkövetkező években Müller Péter Sziámi barátommal ugyan kereken száz dalt írtunk meg együtt, de saját szerzeményt, eredeti HIPERKARMA-számot egyszerűen képtelen voltam alkotni. Ami ebben az időszakban HK-dalként megjelent, az mind vagy még korábban írt dalom volt (A Falon Túl, Vonatok Délnek), vagy Péter szövegére épült (Óvni Foglak, Varázshegy).”


Ezekben az években rengeteg duettet hozott össze többek között olyan előadóművészekkel, mint Bagossy-Bíró Barbi, Molnár Tamás, Pajor Tamás, Agócs Marci, Lecsó és Meszka. Sőt, valójában egy HIPERKARMA album is megjelent, amin már volt néhány új dolog, de kizárólag angol nyelven. Robi saját bevallása szerint eközben észrevétlenül masszív alkoholista lett, napi egy liter töményet fogyasztott el, azaz szerváltó lett belőle – ahogy az addiktológusok mondják.


„Az ember részegebb vagy betépettebb mindig lehet, de józanabb soha”




2023. szeptember 1-jén úgy döntött, hogy az alkoholizmussal is leszámol, és azóta – felnőtt élete során először – teljesen józan. Robinak ez a változás új perspektívát adott, de a dalszerzés továbbra is távolinak tűnt. Aztán 2023 karácsonyán mégis megtört a jég. Otthon egyedül egy E-mollt pengetve egyszer csak megfogalmazódott benne a gondolat, amiből a refrén és egyben a dal üzenete is lett: "a valóságtól nem menekülhetsz." Ezután pedig nagyon rövid időn belül kész lett a teljes szám is, ami a TIK-TAK címet kapta.


Nem volt kérdés, hogy az új trackhez videóklip is készül, amin a HIPERKARMA zenekar a Good Vibes Only csapatával dolgozott. Laky Dóri rendező még 2021-ben keltette fel Kocsó Ábel producer figyelmét A biciklidet itt hagytad című első kisfilmjével és már akkor biztos volt benne, hogy a jövőben fognak közösen alkotni. Dóri és ifj. Sebő Ferenc kreatív producer közösen fejlesztette a koncepciót. A cél az volt, hogy az erős képekből építkező dalszöveget támogassa a klip. A 360 fokos képi világ keveredése a hagyományos snittekkel Robi múltja és jelene között kontrasztot reprezentálja. A feladatot az egész csapat komolyan vette, hiszen tisztában voltak vele, hogy nemcsak egy ötperces dalról van szó, hanem húsz év eseményei sűrűsödnek össze benne.


Ezzel a projekttel Ábelnek egyébként egy régóta dédelgetett álma vált valóra, hiszen a HIPERKARMA meghatározó része volt a fiatalságának, a zenekar szerepét saját életében így foglalta össze:


„Robi új számait olyan érzés hallgatni, mintha együtt fejlődnénk és értenénk egyre teljesebben a való világot, ami túlmutat a függőségeken és szenvedésen. A boldogságról, szeretetről, emberi kapcsolatokról, az életről szóló dalokkal is ugyanúgy tudok menni, mint kamaszkoromban a szenvedéssel, hedonizmussal. A kisfiam már az új dalokon nő fel, persze a régiekre is szeret őrjöngeni és ez az élet körforgása.”

A TIK-TAK klipjében Robi tetőtől talpig feketébe öltözve járja végig a fővárosnak azokat a helyszíneit, ahol megpróbáltatásai és hányattatásai történtek – amik egyben Budapest legszebb részei is. Székely Róbert operatőr nagyon hamar és érzékenyen hangolódott rá Robi történetére. A videóban természetesen szerepel Kati, Benő és Sztivi is, hiszen ők nemcsak Robi kollégái, hanem a legközelebbi barátai, akik szívvel-lélekkel támogatták őt, és végig vele voltak az úton.


A HIPERKARMA legközelebb a Budapest Parkban ad koncertet, ami több szempontból is izgalmasnak ígérkezik. A május 24-i bulin ünneplik a Konyharegény című album megjelenésének 10. évfordulóját és itt hangzik el élőben először a TIK-TAK is.

 


Fotó: hiperkarma