dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Utazás (Rockopera): A szökés

Utazás (Rockopera) - A szökés

off off off off off
Album: nincs kép
Előadó: Utazás (Rockopera)
Album: Keressük!
Szövegírók: Miklós Tibor
Zeneszerzők: Kocsák Tibor
Kiadó: Keressük!
Stílus: Rockopera
Címkék: Keressük!
Megtekintve: Ma 12, összesen 6459 alkalommal
Tartalom
Dalszöveg

A szökés

(Cotteril):
Az ördögbe is, maguk hová készülnek?

(Lady Ashton):
Elmegyünk Hugh a tavon át.

(Cotteril):
Nem mehetnek!

(Veres Pál):
Mért nem?

(Cotteril):
Ez nem fair, ez egyszerűen nonszensz.
Bennünket akár még agyon is lőhetnek
maguk miatt.
Nem ebben állapodtunk meg.

(Lady Ashton9:
Kivel?

(Cotteril):
Az őrnaggyal.
Az engedély bármelyik percben megjöhet.

(Veres Pál):
Maga még hisz ebben?

(Cotteril):
Az adott szó szent.

(Veres Pál):
Az adott szó szent, de ezeknek nem.

(Lady Ashton):
Mennünk kell Hugh, egy órát várjon csak,
utána bármit csinálhat.
Segítsen, kérem, csak egyszer még!

(Cotteril):
Diana, én ebben nem veszek részt!

(Veres Pál):
Azért az utunkba nem áll, ugye?

(Cotteril):
Hogy tehetném?
Még rám is fegyvert fog a végén.

Istenem, segíts, ez őrület.
Felfordult a világ, nincs többé rend.
A józan mérték helyett a szenvedély dönt,
a puszta érzékek.

Mit tegyek, ha minden összedől?
Elfutnék, de hová és mi elől?
Sok szép eszménk csupán
homokba rajzolt jel.
Egy perc és nincs tovább
úgy tűnik el, úgy tűnik el.

Jöjjön!

(Herr Kretschmer):
Sájsze.

(Lady Ashton):
Félek.
Hibát követtünk el.

(Veres Pál):
Mért?

(Lady Ashton):
Talán maradnunk kellene.

(Veres Pál):
Már késő.

(Öreg felkelő):
Végre!
Igyekeznünk kell.
Jöjjenek!

(Lady Ashton):
Túl késő, hogy visszaforduljunk.

(Öreg felkelő):
Szálljon be.

(Lady Ashton):
Lassan lépj, csúszós a part.

(Öreg felkelő):
A nádasnál szép lassan átcsorgunk.

(Veres Pál):
Ez a vén csónak...

(Öreg felkelő):
A túlpartig kitart.

(Lady Ashton):
A lány hol van?
Azt hittem ő is jön.

(Öreg felkelő):
A jelre vár.
Ha átértek, ő is indul.
Pestre tart.

(Veres Pál):
Évát, ha elfogják...

(Öreg felkelő):
Azt mondta más nem számít,
csak a tanár úr.

(Veres Pál):
Őrjárat.

(Öreg felkelő):
Ilyenkor nem szoktak.

(Lady Ashton):
Megtudta.

(Öreg felkelő):
Várnunk kell.
Elmennek tán.

(Veres Pál):
Meglátnak, a szél a parthoz visz.

(Lady Ashton):
Halkabban.

(Öreg felkelő):
Baj lesz.
A köd is épp felszáll.

(Lady Ashton):
Reflektor.

(Veres Pál):
Biztos, hogy megtudták.

(Öreg felkelő):
Csepege!
A teljes rajt riasztották.

(Lady Ashton):
Borzasztó, ott vannak mindenhol.

(Veres Pál):
Bújj lejjebb.

(Öreg felkelő):
A nyílt vízig el sem jutnánk.

(Lady Ashton):
Drágám, az én bűnöm, féltlek.
Éreztem, várnunk kell még.

(Veres Pál):
Én voltam vétkes,
ha Pesten elküldlek,
Bécsben lennél rég.
Szívemben őrizlek téged.

(Lady Ashton):
Nincs vége, nem búcsúzhatsz így.

(Veres Pál):
Nélküled már mit sem érek.

(Lady Ashton):
Talán még észre sem vették.

(Együtt):
Bárhol is élj, míg elrejt az éj,
az álmaink egymáshoz érnek.
Tőled már el nem téphet.

(Öreg felkelő):
Várjunk csak, tán elmennek.

Együtt):
Élsz, még élek én.

(Öreg felkelő):
Most talán a hídig eljutnánk.

(Veres Pál):
Indulj hát.

(Öreg felkelő):
Nem lelt ránk a reflektor.

(Lady Ashton):
Minden perc nekünk hoz megváltást.

(Öreg felkelő):
Nincs sok már.
A hídon túl nem érnek utol.

(Veres Pá)l:
Nem kell már, csak néhány méter.

(Kapitány):
Sztoj!
Kifelé!
Kifelé a partra vagy lövünk!
Daj, daj!

(Veres Pál):
Hallgasson meg, őrnagy úr!

(Szurov):
Akkor beszél, ha kérdem!

(Veres Pál):
A hölgy és az öreg, csak miattam jöttek.

(Szurov):
Elég, vagy főbelövetem.

(Veres Pál):
Nincs közük semmihez.
Kérem, engedje el őket!

(Lady Ashton):
Ne bántsa, kérem!

(Szurov):
Maga meg menjen!
Tűnjön, ne lássam többet!
Gyáva rongy az,
ki elbújik egy asszony szoknyája mögé.

(Veres Pál):
Nem félek tőled, te szemét orosz,
nem leszek a kapcátok többé.

(Szurov):
Vegyétek le a kesztyűjét!

(Veres Pál):
Az elvtársai az ÁVÓ-nál erről híresek:
ők tépték le az összes körmömet.
Nyers hús csupán, jól nézze meg.
De akkor is éljen a szabadság.

(Lady Ashton):
Mire vár, rendőr?
A bűntársa vagyok.
Bilincset rám, vagy kötelet.

(Szurov):
Nos Lady Ashton, ez a háború,
ide vezet a gyűlölet.

előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Hírek
Hírek

Inspiráló nők a Gourmet országkóstolóján

A nők szerepe egyre láthatóbbá és meghatározóbbá válik a gasztronómiában, ezt hangsúlyozza idén a hazai gasztro szcéna legkedveltebb eseménye, az MBH Bank Gourmet Fesztivál, május 24-26. között, a Millenárison. A „sétáló országkóstoló” ezúttal is nagyot merít a hazai kulináris kínálatból: kiváló éttermek, cukrászdák, pékségek és változatos italfelhozatal - a kávékülönlegességektől a koktélokon át a pezsgőkig - sorakozik majd mintegy száz kiállító kínálatában.

 

Az MBH Bank Gourmet Fesztivál esetében már hagyomány, hogy mindig más-más témát helyez a fókuszba. Korábban ikonikus ételeken, majd egy-egy alapanyagon volt a hangsúly, később a hagyomány, a magyar konyha öröksége, tavaly pedig az új generáció egyre fokozódó szerepe került középpontba.

 

„A 2024-es Gourmet Fesztivál az inspiráló női energiákra fókuszál, amihez három nagykövet társult Fekete Zsóka, Ormós Gabriella és Ötvös Zsuzsanna személyében. Bár a gasztronómia különböző területein tevékenykednek, de mindhármuk szakmai útja és sikere nagyon inspiráló és példaértékű. A nagyköveteink mellett természetesen igyekszünk bemutatni a hazai gasztronómia számos további női szereplőjét is a fesztiválon. A „női energiákat” erősíti majd Stahl Judit, és az általa létrehozott Flódni című gasztroszínházi előadás is” – mondta el Nemes Richárd , a Gourmet Fesztivál főszervezője.

 

„Úgy volt, hogy veszünk néhány állatot, de mondta a gazda, hogy valószínűleg vemhesek. Egy héten belül több mint ötven mangalicánk lett” – mesélte Fekete Zsóka , aki eredetileg zöldséget akart termeszteni a családi földeken, de ezután a húsra váltott. Mint elmondta, nem volt könnyű beletanulni a tenyésztésbe, feldolgozásba és értékesítésbe, de mára már az egész családját bevonta a vállalkozásba. A gazdasága immár közel 400 szőke mangalicát számlál. A vállalkozás 2012-ben indult, egy évvel később már díjakkal ismerték el Zsóka magas minőségű kisüzemi prémiumtermékeit.

 



 

Ormós Gabriellának esze ágában sem volt pékséget nyitni. A kommunikációs szakmát azonban felváltotta a kovász bűvölete. „Lett egy hobbim, amivel egyre több időt töltöttem és azt éreztem, hogy megszületett bennem egy döntés” – mesélte Gabriella, akinek azóta a legfontosabb küldetése, hogy minél több embert megtanítson finom és egészséges kenyeret sütni. Tavaly a pop-up pékségét cserélte állandóra Ormós Gabriella, aki a Jenői Pékség, egyben a Kovászlabor közösség alapítója.

 

 

 

Ötvös Zsuzsanna klasszika-filológia szakos doktori hallgatóként vált gasztro-bloggerré, majd cukrásszá. Az elmúlt tíz évben több neves fine dining étteremben dolgozott, jelenleg a Laurel Budapest cukrász- és társséfje. „Az ELTE Nyelvtudományi Doktori Iskolájában, Ókortudományi Doktori Programon klasszika-filológiából doktoráltam, és emellett kezdtem el blogot írni” – emlékszik vissza Zsuzsanna, mint mondta, akkoriban nagyon sok időt töltött könyvtárakban, de  hiányzott neki, hogy két kézzel alkosson. A nagy vízválasztó néhány szilikon bonbonforma volt, amit vásárolt, „ajándékba készítettem velük bonbonokat, ami hatalmas élmény volt” – mondja Zsuzsi. Innen ívelt az út a Michelin-kalauz által ajánlott Laurel Budapestig.

 



„Az MBH Bank nagy örömmel támogatja immár második éve a Gourmet Fesztivált, mely évről-évre a tavasz egyik fénypontja és fontos találkozási alkalom, ahol számos ügyfelünket láthatjuk vendégül. A Gourmet Fesztivál nemcsak felvonultatja a hazai gasztronómiai élet legjavát, de az idei rendezvényen kiemelt figyelmet kapnak a kiváló női séfek, cukrászok, pékek és termelők, akik egyre látványosabb szerepet vállalnak a vendéglátásban. A hazai vállalkozások és kiemelten a női vállalkozók támogatása szívügyünk, így reméljük, hogy az idei fesztivál nemcsak fontos találkozási lehetőség lesz sokak számára, hanem inspirációt is nyújt, új recepteket ismerhetünk meg a gasztronómiában és a vállalkozásban egyaránt” –  emelte ki Kutas István, az MBH Bank kommunikációs ügyvezető igazgatója.

 

A Samsung támogatásával létrejött Gourmet Akadémia színpadának zárónapja idén egy igazán különleges gasztro-kulturális élményt tartogat. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig mindig egyedi és megismételhetetlen. “Amit láthatunk, az egy improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, az előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - kiváló színészgárda kelti életre: a Gourmet Akadémia színpadán Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.

 

A Gourmet Akadémia színpada számos további programmal készül idén is. Maki Stevenson, a Makifood Cookery School and Events alapítója japán-magyar ételkombinációkat fog bemutatni. A Kovászlabor workshopon Ormós Gabriella pék, a Jenői Pékség megálmodója a gyakorlatban is bemutatja kovászolás titkait. Arya Razavi, az Arany Kaviár nemzetközi kaviár specialistája egy izgalmas kóstoló keretében mutatja be mindazt, amit az igazán jó kaviárokról tudni érdemes. A kelt tészták rajongói egy nagykunsági sütemény készítésének fortélyait leshetik el annak koronázatlan királynőjétől, a kunmadarasi Ferdinánd Bisztró háziasszonyától, Kálmán Évától. Tóth Szilárd - a SALT Budapest séfje - a Gourmet nagykövete, Fekete Zsóka mangalica tarjájából készíti el mindannyiunk szíve csücskét, a rántott húst – persze egy kicsit extrábban, mint azt megszoktuk. Szintén izgalmasnak ígérkezik a bibimbap készítés Kim Taeyennel és Mautner Zsófiával, ahol a koreai konyha szakértője enged betekintést a koreai gasztronómia világába és persze megtudhatjuk, mi is az a bibimbap. Két különös hangulatú apró étterem séfje is bemutatkozik a színpadon: Kiss Zaida, a budapesti Zinchenco Kitchen séfje és Katkó Kriszta, a szegedi Alkimista Kulináris Műhely séfje koprodukciós finomfőzelékkel érkezik. Hogy készül egy vegán desszert? Veganizálható-e egy hagyományos desszert? Ezekről fog beszélni az idei fesztivál nagykövete, Ötvös Zsuzsanna, a Laurel Budapest cukrász- és társséfje, aki kóstolót is hoz a vegán sütijeiből. És azt is megtudhatjuk, hogyan készül az igazi erdélyi padlizsánkrém, a vineta, Kati mama és György Réka (Páva Étterem) segítségével.




 

Az idei MBH Bank Gourmet Fesztivál vasárnapja – lévén gyereknap – a fiatal korosztály és a kisgyermekes családok számára is tartogat meglepetéseket. Ezen a napon a 18 év alattiak ingyen léphetnek be a Gourmet-ra, de lesznek ajándék édességek és gyerek workshopok is. A családosan érkezőket kilenc népszerű cukrászda várja robbanócukros minimakaronnal és más ajándék desszertkülönlegességekkel . A Gourmet Akadémia színpadán is számítanak a kicsikre: A KitchenAid workshopján fagyit lehet készíteni, Wossala Rozina szülő - gyerek párosokkal fog tésztákat és “pikk-pakk” szószokat főzni, Lefkovics Lea, a SALT Bakery vezetője pedig a keksz és az amerikai cookie elkészítésébe avatja be a gyerekeket. A Gourmet Akadémia legtöbb programja és kóstolója ingyenes, a workshopokra jelképes részvételi díj mellett érdemes előre regisztrálni a fesztivál honlapján.

 

Végezetül, de nem utolsó sorban Nemes Richárd elmondta, hogy összeállt a fesztiválon kiállító több mint 50 étterem és cukrászda teljes kínálata is. A fesztivál idei menüjének különlegessége, hogy számos pénztárcabarát étel is szerepel benne, amelyeket legfeljebb 2.500 Ft-os áron vásárolhatnak meg a látogatók.

 

Az idei Gourmet kiállítóit itt láthatjuk, belépőjegyet pedig itt lehet előzetesen vásárolni, a helyszíni jegyárakhoz képest jelentős kedvezménnyel.

 

www.gourmetfesztival.hu





Fotó: Gourmet Fesztivál