kereső
Kereső
Betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
heni : Jöjj közel…

Jöjj közel…

Pókasszony:
Jöjj közel, hogy halld e dalt,
Úgyis minden lépted erre tart!
Jöjj, s ha csókom megkapod,
Béke száll rád, kínod szűnni fog.

Kar:
A-a…

Börtönigazgató:
16115-ös számú fogoly. Neve: Valentin Arechipaz, 27 éves. Július 7-én tartóztatták le egy metróállomáson. Tetten érték, amint hamis úti okmányokat adott át politikai menekülteknek. A gyanúsított feltehetően egy terrorista csoport kulcsfontosságú tagja. A foglyot az állami fegyházba szállították, ahol a kormány ítéletére vár. A foglyot jelenleg kihallgatják. Megtörjük, erről biztosíthatom önöket!

Valentin:
A-a-a-a…

Pókasszony:
Vagy most, vagy máskor, de találkozunk!
Sose hagytam még cserben, ki épp rám szorult…

Börtönigazgató:
57884-es számú fogoly. Neve: Luis Alberto Molina, 37 éves. Szexuális zaklatás, kiskorú megrontása. Tetten érték. Nyolc évre ítélték, a harmadik évét tölti.

Hírek
Hírek

Szikradal premier

Fesztivál himnusz született


Az elismert, Artisjus-díjas szövegíró Orbán Tamás gyermekeknek is tanítja a dalszövegírást. Az általa szervezett különleges táborokban ízelítőt kaphat bárki a dalszövegírás menetéből és azokból az irodalmi alapvetésekből, amelyek nélkül a könnyűzenében sem boldogulhat egy rímfaragó.

2019. első állomásaként Nógrád megyében, a Litkei Általános Iskolában folytatódott a megújult “Dalszerzés oktatása általános iskolákban” elnevezésű program.
Ezúttal a szakmai csapatban Orbán Tamás mellett Csiszár Ferenc zeneszerző-producer oktatta a gyermekeket. A táborban résztvevő, 10-14 év közötti gyerekek 3 napon át ismerkedhettek a dalszerzés műhelytitkaival. 

A Litkével szomszédos Ipolytarnócon megrendezett 100 Szikra Művészeti Műhelyhét programjaihoz kapcsolódva a helybeli gyerekek kaptak felkérést arra, hogy a két szakember segítségével együtt elkészítsék a térség művészeti fellendítését célul kitűző fesztivál himnuszát.

A közös munka eredményeképp elkészült a „Szikradal”, amely éppúgy szól róluk, mint a fesztivál küldetéséről:

"Szikra, te légy a szikra!
Tiéd a vágyad, ha valóra váltod.
Szikra, te légy a szikra,
a fáklya az éjben, gyújtsd meg a lángot!"

A Szikradal teljes szövegét a Zeneszöveg.hu-n ITT találod!