kereső
Kereső
Betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Szinetár Dóra: Öregek klubja

Öregek klubja

A bátyám valaha nagy táncos volt,
buliról bulira járt,
a rongyláb-stílust mindenütt csodálták!

Múlt szombat este azzal jött haza:
megnyílt a régi klub,
oda beszélt meg egy haverral randevút!

Ha akarom, akkor elvisz magával,
rázunk egy jó nagyot!
e szörnyű élményt megosztom veled,
elmondom, ahogy volt...

Öreg jampik, vén hobók,
kivörösödve járták a rock and rollt!

Tömény festék, szexi nők,
várták a csodát, várták - mégse jött!

Másnap reggel begyógyult szemmel,
álmosan keltem fel,
a bátyám kérdi: Baby, na milyen egy hely?!

Nyeltem egy nagyot, s azt mondtam neki:
figyelj, ez tök jó volt!
Vártam a hatást - egész nap vigyorgott!

És eljött újra a szombat este,
és újból itt vagyok!
Dübörög a zene - őrület a zene;
érzem, ez nem is rossz!

Öreg jampik, vén hobók,
Behúzott hassal járják a rock and rollt!

Öreg jampik, s köztük én;
mert rájöttem közben - a roki az én zeném!

Öreg jampik, vén hobók -
hallgatják Elvist, a Beatles-t és Elton Johnt...

Öreg jampik, s köztük én;
mert rájöttem végre: a roki az én zeném!

Öreg jampik, vén hobók -
hallgatják a Shadowst,
Chuck Berryt, s a Rolling Stonest...

Öreg jampik, s köztük én;
mert rájöttem végre: a roki az én zeném!

Hírek
Hírek

Extra nyereményeket ad a Fülesbagoly Tehetségkutató

Az eddigi legkomolyabb nyereményekkel várja a zenekarok jelentkezését a Fülesbagoly Tehetségkutató. Az országos könnyűzenei verseny győztese három nagy nyári fesztiválon léphet fel az idén, elmehet nyaralni egy különleges hotelbe, és vár még rá - illetve a további helyezettekre is - rengeteg nyeremény. Az előválogatót követően a döntőt március 30-án tartják Martonvásáron, a Brunszvik-Beethoven Kulturális Központban.

 

A tehetségkutatóra olyan magyarországi és határon túli magyar együttesek, előadók jelentkezését várják, akik élőben, hangszerekkel zenélnek, vannak saját dalaik és nem rendelkeznek lemezkiadói és országos rádiós múlttal. Stílusát tekintve bármilyen lehet az induló: pop, rock, jazz, ska, hiphop, blues, metal, reggae, punk, funky, swing, country stb. A beküldött hanganyagokat előzsűrizik, majd a legjobbakat március 30-án meghallgatják a martonvásári Brunszvik-Beethoven Kulturális Központban. A produkciókat egy szakmai zsűri véleményezi és díjazza, nevezetesen: Andrásik Remo, a Hangszeresek Országos Szövetségének főtitkára, Borcsik Attila, a Petőfi Rádió zenei szerkesztője, Horváth Gergely, az NKA Hangfoglaló Program kollégiumi tagja és Subicz Gábor, Artisjus-díjas zenész, zeneszerző.

Az ítészek értékes nyereményeket adnak át a martonvásári döntőn. A nyertes felléphet az idei FEZEN-en, a Szegedi Ifjúsági Napokon, a Fehértone Fesztiválon és a Budapest Music Expón, 5.000.000 forint értékben kap sajtómegjelenéseket, és részt vehet az Öröm a Zene Tehetségkutató döntőjében, ahol a fődíj 3.000.000 forint. A győztes csapat egy hosszú hétvégét is eltölthet teljes ellátással a Bakony szívében a Szépalma Hotel és Ménesbirtokon. Az első helyezett továbbá zenei menedzsment fejtágítást kap Szepesi Mátyástól, aki a Brains, a Magashegyi Underground és a Random Trip menedzsere, a Konyha dalszerző-énekes-gitárosa, valamint tanácsadásban részesül Klausz Melinda közösségi média specialistától.

A további helyezettek, különdíjazottak is komoly ajándékokat nyernek, például fellépést az AWS, a Honeybeast és az Intim Torna Illegál zenekarok előtt, koncertezést a martonvásári Bencsik Sándor emléknapon a Republic társaságában. A három dobogós ezeken felül kiemelkedő megjelenési lehetőségeket kap a Zeneszöveg.hu oldalon. A tehetségkutatón megválasztják a legjobb férfi és női énekest, a legjobb zenészt, a legjobb dalszövegírót és lesz közönségszavazás nyertese is, ők mind értékes AudioTechnica nyereményekkel gazdagodnak.

Jelentkezési határidő: 2019. március 12. éjfél.

A Fülesbagoly Tehetségkutató az Öröm a Zene rendszerében jött létre, a Hangfoglaló Program és Martonvásár Önkormányzata támogatásával. 

 

További információ itt.

 

Facebook-esemény pedig itt.