Előadó: | Cseh Tamás |
---|---|
Album: | Jóslat a metrón |
Megjelenés: | 2003 |
Hossz: | Keressük! |
Szövegírók: |
Bereményi Géza |
Novák János |
|
Kiadó: | Keressük! |
Stílus: | Acoustic, Spoken Word |
Címkék: | Keressük! |
70 vagy 60, most 76 van.
Arctalan év ez, mondd meg Irénnek.
Mondd meg Irénnek: a nyolcvanas évek
sapkát viselnek; Írd meg Irénnek.
Tíz van belőlük, lassú a léptük.
Sapkát viselnek, árnyékban jönnek.
Jól le van húzva mind a tíz sapka.
Homlok takarva, tíz orr takarva.
Tíz száj takarva, tíz áll takarva.
Szem eltakarva, tíz darab sapka.
Tíz fehér bottal, út ütögetve.
Nem sebbel-lobbal, csak körbekerengve.
Meg-megbotolva, bottal kopogva.
Írd meg Irénnek: a nyolcvanas évek.
Mondd meg Irénnek, írd meg Irénnek.
A nyolcvanas évek - mondd meg Irénnek -
a semmibe néznek. Semmit se kérnek,
semmit se félnek. Bújj ide, kérlek!
Tíz fehér bot van bent a szememben.
Út ütögetve. Nézd, mivé lettem.
Út ütögetve. Tíz fehér bottal.
Itt van az új zaj. Itt van az új zaj.
Tíz fehér bot jön útra zuhogva.
Mondd meg Irénnek: tíz fős a banda.
Mondd meg Irénnek: semmit se félek.
Mondd meg Irénnek: már semmit se félek.
Mondd meg Irénnek: én már semmit se félek,
Semmit se félek, semmit se félek...
semmit se félek, semmit se félek...
semmit se félek, semmit se félek.
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál