dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Az Operaház fantomja (Musical): Prológus

Prológus

Árverési kikiáltó

Elkelt!
Következik a 665-ös tétel. Hölgyeim és Uraim, egy zenélő doboz, az Operaház kicsinyített mása. Ezt a tárgyat, Hölgyeim és Uraim, a színház alatti csatornában találták és még működőképes.
Kérem tekintsék meg!
Kezdhetjük talán 20 frankról!
Oh, csak bátran Hölgyeim és Uraim, akkor talán 15 frank.
15 frank! Köszönöm Uram. Igen, 20 attól az Úrtól, nagyon köszönöm.

Madame Giry

25!

Árverési kikiáltó

25 frank, nagyon köszönöm Madame Giry!
25 először, 25 másodszor!
30 frank! 30 először, 30 másodszor, 30 frank harmadszor!
Elkelt, Monsieur de Vicomte, az öné! Újabb hálás köszönet!

Raul

Szinte remekmű, az ám! Milyen szép, ahogy Cristine mondta rég. Ő sokszor emlegette nemes borítását, ravasz kis szerkezetét.
Ha mi már nem leszünk, akkor is játszik még!

Árverési kikiáltó

Következik a 666-os tétel. Egy csillár a múlt századból. Önök közöl néhányan talán emlékeznek az Operaház Fantomjának rejtélyes históriájára. Erre a rejtélyre azóta sem találtak magyarázatot. Tudomásunk szerint, Hölgyeim és Uraim, ez a csillár volt ama nevezetes katasztrófa főszereplője. Műhelyünkben megjavítattuk és részben felszereltük néhány elektromos égővel, hogy képet kapjunk róla, milyen volt fénykorában. Talán elijeszthetjük a múlt sötét árnyait egy kis világossággal!
Uraim!

Hírek
Hírek

Fülesbagoly Tehetségkutató 2020

Immáron három helyszínen


A megszokott helyszínekhez (Martonvásár és Budapest) 2020-ban Debrecen is csatlakozott. A három helyszínen zajló tehetségkutató különálló esemény lesz, de mindháromra lehet jelentkezni országhatáron belül és kívül. Ahogyan eddig is, a Fülesbagoly Tehetségkutatók most is az Öröm a Zene rendszerében jöttek létre, a Hangfoglaló Program támogatásával

A jelentkezők lehetnek hangszeres előadók, együttesek, a stílus pedig bármilyen lehet a könnyűzenén belül:pop, rock, jazz, ska, hiphop, blues, metal, reggae, punk, funky, swing, country stb.


Jelentkezni mindhárom versenyre a Fülesbagoly Alapítvány  honlapján lehet. A beküldött hangfelvételek alapján megtörténik az előzsűrizés, majd mindhárom döntőbe a legjobb tíz produkciót hívják be a szervezők, ahol 20-20 perces minikoncertekkel mutatkoznak be a zsűrinek.


Az ítészek között olyan elismert zenei szakemberek, muzsikusok vannak, mint például Borcsik Attila, a Petőfi Rádió zenei szerkesztője, Jónás Vera zenész, Molnár Gábor, a Gold Record igazgatója, Koczka Bori, a Zeneszöveg.hu operatív vezetője, László G. Gerzson, a Music Channel zenei és programigazgatója.


A tehetségkutatókon rengeteg nyereménnyel gazdagodnak majda döntősök, hiszen 13 fesztiválfellépést oszt ki a zsűri, valamint előzenekari fellépési lehetőséget lehet nyerni a FISH!, a Road és a Margaret Island előtt. Mindhárom nyertes 5 millió forint értékű sajtókampányt nyer,  és élő zenélést a Music Channel Popcity műsorában. Részt vehetnek majd az Öröm a Zene Tehetségkutató döntőjében, ahol a fődíj 3 millió forint lesz.


További fantasztikus nyeremények vár a legjobbakra: a teljesség igénye nélkül például kiemelt megjelenés a Zeneszöveg.hu felületein, arculattervezés, vagy Kovács Ákos Dadan menedzsertől egy coach képzés. A tehetségkutatón megválasztják a legjobb férfi és női énekest, a legjobb zenészt, a legjobb dalszövegírót, ők mind értékes Audio-Technica nyereményekkel térhetnek haza. Egy különleges nyereményt a MOME OPEN ajánlott fel: az egyik döntős zenekar tagja vagy stábtagja elvégezheti náluk ingyen a következő music videó tanfolyamot.


2020-ban a Fülesbagoly Tehetségkutató az alábbi helyszíneken és időpontokban kerül megrendezésre:


  1. március 28-án Martonvásáron a Brunszvik-Beethoven Kulturális Központban
  2. május 3-án Debrecenben a Nagyerdei Víztorony kertjében
  3. június 21-én Budapesten a Kobuci Kertben.

     
További információt a versenyekkel kapcsolatban a fulesbagoly.blog.hu honlapon olvashatsz!