kereső
Kereső
Betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Kolombusz Kristóf Rock Opera: Holdfogyatkozás

Holdfogyatkozás

Én vagyok a nagy fehér varázsló.
- Nem értem ki vagy, fehér varázsló.
Fentről jöttem én, magas egekből.
- Föntről jöttél tán, magas egekből?
Barátom a hold a sápadt fénygömb.
- A sápadt fényű hold, küldött le hozzám?
Még ma éjjel elrejti az arcát.
- Hová bujik, hova rejti arcát?

A hold a sápadt fényű hold, a én uramnak istenemnek, engedelmes szolgálója. S ő a győzedelmes úr, ki felbőszült a gonoszságon, sötétségbe parancsolta őt, hogy önszemeddel lásd, hogy mire képes haragjában, s mekkora nagy úr ő, kinek én s a sápadt fényű hold, a parancsára teszünk s vagyunk, engedelmes szolgálói.

Nézd, milyen tiszta most az ég, se felhő folt, se köd, se pára, ide fénylik minden csillag, s ő a sápadt fényű hold, ez óriási égi labda bújuk el a sötétségben, félj az Úr haragja súlyt, ő megbosszúlja gyermekeit, hallgass hát az égi szóra, s légy e győzedelmes Úr, minden földi küldöttjének engedelmes szolgálója.

- Hatalmas nagy Úr, fehér varázsló, látjuk már, hogy nagy a te hatalmad. Békitsd meg a sok haragvó Istent, veled tartunk, parancsodra várunk.

Félj, az Úr haragja súlyt, ő megbosszúlja gyermekeit, hallgass hát az égi szóra, s légy e győzedelmes Úr, minden földi küldöttjének engedelmes szolgálója.

Hírek
Hírek

Szikradal premier

Fesztivál himnusz született


Az elismert, Artisjus-díjas szövegíró Orbán Tamás gyermekeknek is tanítja a dalszövegírást. Az általa szervezett különleges táborokban ízelítőt kaphat bárki a dalszövegírás menetéből és azokból az irodalmi alapvetésekből, amelyek nélkül a könnyűzenében sem boldogulhat egy rímfaragó.

2019. első állomásaként Nógrád megyében, a Litkei Általános Iskolában folytatódott a megújult “Dalszerzés oktatása általános iskolákban” elnevezésű program.
Ezúttal a szakmai csapatban Orbán Tamás mellett Csiszár Ferenc zeneszerző-producer oktatta a gyermekeket. A táborban résztvevő, 10-14 év közötti gyerekek 3 napon át ismerkedhettek a dalszerzés műhelytitkaival. 

A Litkével szomszédos Ipolytarnócon megrendezett 100 Szikra Művészeti Műhelyhét programjaihoz kapcsolódva a helybeli gyerekek kaptak felkérést arra, hogy a két szakember segítségével együtt elkészítsék a térség művészeti fellendítését célul kitűző fesztivál himnuszát.

A közös munka eredményeképp elkészült a „Szikradal”, amely éppúgy szól róluk, mint a fesztivál küldetéséről:

"Szikra, te légy a szikra!
Tiéd a vágyad, ha valóra váltod.
Szikra, te légy a szikra,
a fáklya az éjben, gyújtsd meg a lángot!"

A Szikradal teljes szövegét a Zeneszöveg.hu-n ITT találod!