kereső
Kereső
Betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Graveyard at Maximum: Filmeket nézek

Filmeket nézek

Az ajtó nyitva bent félhomály van
Nemsokára kezdődik az élvezet
Kint egy szuper filmről szólt a plakát
Ami az új világba is elvezet

Leültem vártam a lámpaoltást
Sötét lett lassan és érdekes
Hogy minden zacskó egyszerre nyílt ki
A csörgés mindent elfedett

Hallgatni csendben csak azt szeretnék
De ha éhes a nép
Mond, kit érdekel egy film

A hátam élesen fájni kezdett
Elzsibbadt lassan az alfelem
Az építők célja biztos nem volt
A komfort és a kényelem
A helyzet megoldódni látszott
Mikor meggyulladt a filmszalag
De a gépész sajnos nem volt részeg
Befűzött gyorsan egy másikat

Filmeket nézek és hallgatok
Filmeket nézek az élet így egész

A nézőtéren újra csend lett
A sok zacskó chips elfogyott
Hallottam végre a színésznőt
Akit a gonosz gyilkos elkapott
Az izgalom szinte tapintható volt
Mindenkit mart a félelem
Az áldozat már veszni látszott
De a sármos főhős megjelent

Győzött a jó és ünnepelt a nép
Bárcsak én is mehetnék
Mert kényelmetlen ez a rohadt szék

Fáradtan nyúzottan ébredek
Mikor a jegyszedő néni kelteget
Ilyenkor mindig megfogadom
Soha többet nem veszek jegyet
De holnap újra sorban állok
S nagy sztárokat láthatok
Ha a film nem lesz jó akkor sincs gond
Legalább nyugodtan alhatok

Hírek
Hírek

Extra nyereményeket ad a Fülesbagoly Tehetségkutató

Az eddigi legkomolyabb nyereményekkel várja a zenekarok jelentkezését a Fülesbagoly Tehetségkutató. Az országos könnyűzenei verseny győztese három nagy nyári fesztiválon léphet fel az idén, elmehet nyaralni egy különleges hotelbe, és vár még rá - illetve a további helyezettekre is - rengeteg nyeremény. Az előválogatót követően a döntőt március 30-án tartják Martonvásáron, a Brunszvik-Beethoven Kulturális Központban.

 

A tehetségkutatóra olyan magyarországi és határon túli magyar együttesek, előadók jelentkezését várják, akik élőben, hangszerekkel zenélnek, vannak saját dalaik és nem rendelkeznek lemezkiadói és országos rádiós múlttal. Stílusát tekintve bármilyen lehet az induló: pop, rock, jazz, ska, hiphop, blues, metal, reggae, punk, funky, swing, country stb. A beküldött hanganyagokat előzsűrizik, majd a legjobbakat március 30-án meghallgatják a martonvásári Brunszvik-Beethoven Kulturális Központban. A produkciókat egy szakmai zsűri véleményezi és díjazza, nevezetesen: Andrásik Remo, a Hangszeresek Országos Szövetségének főtitkára, Borcsik Attila, a Petőfi Rádió zenei szerkesztője, Horváth Gergely, az NKA Hangfoglaló Program kollégiumi tagja és Subicz Gábor, Artisjus-díjas zenész, zeneszerző.

Az ítészek értékes nyereményeket adnak át a martonvásári döntőn. A nyertes felléphet az idei FEZEN-en, a Szegedi Ifjúsági Napokon, a Fehértone Fesztiválon és a Budapest Music Expón, 5.000.000 forint értékben kap sajtómegjelenéseket, és részt vehet az Öröm a Zene Tehetségkutató döntőjében, ahol a fődíj 3.000.000 forint. A győztes csapat egy hosszú hétvégét is eltölthet teljes ellátással a Bakony szívében a Szépalma Hotel és Ménesbirtokon. Az első helyezett továbbá zenei menedzsment fejtágítást kap Szepesi Mátyástól, aki a Brains, a Magashegyi Underground és a Random Trip menedzsere, a Konyha dalszerző-énekes-gitárosa, valamint tanácsadásban részesül Klausz Melinda közösségi média specialistától.

A további helyezettek, különdíjazottak is komoly ajándékokat nyernek, például fellépést az AWS, a Honeybeast és az Intim Torna Illegál zenekarok előtt, koncertezést a martonvásári Bencsik Sándor emléknapon a Republic társaságában. A három dobogós ezeken felül kiemelkedő megjelenési lehetőségeket kap a Zeneszöveg.hu oldalon. A tehetségkutatón megválasztják a legjobb férfi és női énekest, a legjobb zenészt, a legjobb dalszövegírót és lesz közönségszavazás nyertese is, ők mind értékes AudioTechnica nyereményekkel gazdagodnak.

Jelentkezési határidő: 2019. március 12. éjfél.

A Fülesbagoly Tehetségkutató az Öröm a Zene rendszerében jött létre, a Hangfoglaló Program és Martonvásár Önkormányzata támogatásával. 

 

További információ itt.

 

Facebook-esemény pedig itt.