kereső
Kereső
Betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
CS.Í.T.: A Honfoglalás Folytatódik

A Honfoglalás Folytatódik

Uram, nézz le ránk!
Nézd mily kicsiny ország, s mekkora nemzet!
Ezer év telt el azóta, hogy lováról leszállt, s új hazát teremtett magának egy nép.
Ezer év... elvesztett csaták, háborúk, vér gyötrelem alázat. Gyalázat!
Elmúlt ezer év, nem változott semmisem, a honfoglalás folytatódik.

A várak még állnak, valakit várnak
Az úton port fúj a szél
Elmúlt sok század
Dicsőségről senki nem beszél.

Tízmillió együtt nevetett és együtt sírt
Kintről figyeltek minket
Csak ástak, igen nekünk ásták a sírt

Az Etelköztől hosszú volt idáig az út
Csatákat nyertünk, sohasem háborút!

Európa ránk figyelt és félt,
Nem tárt karokkal várt
Míg mi meghaltunk, ők felhúztak sok új határt.
"Sztyeppék Népe - Szegény Rokon" - kínos!
Mi nem kellünk senkinek.
Nagy szavak! Nekünk nem kell fegyverszünet.

Ébredj fel újra, ébredj Magyar tiéd itt e föld
Nyisd fel a szemed, sárban van a Piros-Fehér-Zöld!
Ébredj fel kérlek, karod erős, lovad újra vár
Elfogy a Nemzet, s egyre szűkebb lesz az országhatár

Az Etelköztől hosszú volt idáig az út
Csatákat nyertünk, sohasem háborút!

Hírek
Hírek

Extra nyereményeket ad a Fülesbagoly Tehetségkutató

Az eddigi legkomolyabb nyereményekkel várja a zenekarok jelentkezését a Fülesbagoly Tehetségkutató. Az országos könnyűzenei verseny győztese három nagy nyári fesztiválon léphet fel az idén, elmehet nyaralni egy különleges hotelbe, és vár még rá - illetve a további helyezettekre is - rengeteg nyeremény. Az előválogatót követően a döntőt március 30-án tartják Martonvásáron, a Brunszvik-Beethoven Kulturális Központban.

 

A tehetségkutatóra olyan magyarországi és határon túli magyar együttesek, előadók jelentkezését várják, akik élőben, hangszerekkel zenélnek, vannak saját dalaik és nem rendelkeznek lemezkiadói és országos rádiós múlttal. Stílusát tekintve bármilyen lehet az induló: pop, rock, jazz, ska, hiphop, blues, metal, reggae, punk, funky, swing, country stb. A beküldött hanganyagokat előzsűrizik, majd a legjobbakat március 30-án meghallgatják a martonvásári Brunszvik-Beethoven Kulturális Központban. A produkciókat egy szakmai zsűri véleményezi és díjazza, nevezetesen: Andrásik Remo, a Hangszeresek Országos Szövetségének főtitkára, Borcsik Attila, a Petőfi Rádió zenei szerkesztője, Horváth Gergely, az NKA Hangfoglaló Program kollégiumi tagja és Subicz Gábor, Artisjus-díjas zenész, zeneszerző.

Az ítészek értékes nyereményeket adnak át a martonvásári döntőn. A nyertes felléphet az idei FEZEN-en, a Szegedi Ifjúsági Napokon, a Fehértone Fesztiválon és a Budapest Music Expón, 5.000.000 forint értékben kap sajtómegjelenéseket, és részt vehet az Öröm a Zene Tehetségkutató döntőjében, ahol a fődíj 3.000.000 forint. A győztes csapat egy hosszú hétvégét is eltölthet teljes ellátással a Bakony szívében a Szépalma Hotel és Ménesbirtokon. Az első helyezett továbbá zenei menedzsment fejtágítást kap Szepesi Mátyástól, aki a Brains, a Magashegyi Underground és a Random Trip menedzsere, a Konyha dalszerző-énekes-gitárosa, valamint tanácsadásban részesül Klausz Melinda közösségi média specialistától.

A további helyezettek, különdíjazottak is komoly ajándékokat nyernek, például fellépést az AWS, a Honeybeast és az Intim Torna Illegál zenekarok előtt, koncertezést a martonvásári Bencsik Sándor emléknapon a Republic társaságában. A három dobogós ezeken felül kiemelkedő megjelenési lehetőségeket kap a Zeneszöveg.hu oldalon. A tehetségkutatón megválasztják a legjobb férfi és női énekest, a legjobb zenészt, a legjobb dalszövegírót és lesz közönségszavazás nyertese is, ők mind értékes AudioTechnica nyereményekkel gazdagodnak.

Jelentkezési határidő: 2019. március 12. éjfél.

A Fülesbagoly Tehetségkutató az Öröm a Zene rendszerében jött létre, a Hangfoglaló Program és Martonvásár Önkormányzata támogatásával. 

 

További információ itt.

 

Facebook-esemény pedig itt.