kereső
Kereső
Betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Pánikroham: Nem múlik el

Nem múlik el

Veled a tavasz minden reggelen, aranyesőt játszott, harmatos hangszeren, messzi rétekről tarka csokrot szedtél, virágba borultam, ahogy átöleltél, veled a hajnal olyan volt nyáron, mint fűzfa lombjának egy merész álom, hogy jöhet a gyilkos ősz, ölelheti fagy, zöldellő levele örökre megmarad, veled az ősz olyan volt délután, mint reszkető avar eső után, illatodat a szél még sokáig kavarta, alakod fényét magával ragadta, veled az éjjel olyan volt télen, mint a nyári tó befagyott jégben, meleg szobában kandalló fényében, utoljára engedem, hogy felforrald a vérem, veled a hajnal, veled a reggel, veled a délután, veled az éjjel, ugye nem múlik el.

Hírek
Hírek

Átadták az Artisjus díjakat

Az Év Könnyűzenei Szövegírói díját idén Bérczesi Róbert (Hiperkarma) kapta


A szerzői egyesület 19. alkalommal adta át az Artisjus-díjakat, melyek célja, hogy a zeneszerzőket, szövegírókat állítsa reflektorfénybe, és ezáltal felhívja a figyelmet a sikeres zenei produkciókba fektetett szerzői munkára. A harminc évnél fiatalabb alkotókat ötödik éve ismerte el Junior Artisjus-díjjal.

Hét zenei kategóriában díjazták a szerzőket, valamint idén is átadták a tavalyi év legjobb produkciójának járó elismerést. Dés László életműdíjat vehetett át, Szabó Tibor (Magna Cum Laude) az év zeneszerzője, Bérczesi Róbert (Hiperkarma) pedig az év szövegírója lett.A díj történetében először idén két csapat (Mörk szerzői közössége, Blahalouisiana alkotói csapata) is szerepel a díjazottak között. Ők az alkotói közösségként folytatott kiválószerzői munkájukért kapták az elismerést.

Gratulálunk a díjazottaknak!

A nyertesek és kategóriák teljes listája megtekinthető az Artisjus honlapján.

A Bérczesi Robival korábban készült további Zeneszöveg.hu beszélgetéseket megnézhetitek YouTube csatornánkon az alábbi linkeken:

2. rész

3. rész