kereső
Kereső
Betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Elisabeth (musical): Bennem mint a tükörben

Bennem mint a tükörben

Rudolf:
Hány év múlt el,
Úgy bíztam, hogy tán szólsz hozzám.
Vártam csak én,
Hívószó jön a csend után…
Mondd, mért féltél?
Mert egyformán elvágyunk, lásd!
Túl terhes nékünk, csúf ellenségünk
e romlott, e szédült világ.
Kérlek, hogy nézz le rám
láthatnád bennem önmagad.
Akkor tán értenéd:
szavak mit el nem mondanak!
Ellöktél durván,
tükör az, mit bennem gyűlölnél!
Vágynék te rád,
Ám vágyam hozzád el nem ér
Nézek csak rád,
Bálványt látok, egy kősziklát
Már meg sem látsz!
Azt hittem a látszat csal.
Száz jelzést adtam,
hogy értsd meg, baj van,
de köztünk már szilárd a fal.
Kérlek, hogy nézz le rám!
Képmásod mért nem látod már?
Akkor tán mondanám,
Akkor tán éreznéd, hogy fáj!

Elisabeth:
Mit kívánsz tőlem? Mi kell? Miért jöttél el?

Rudolf:
Anyám, hogy óvjál!
Úgy érzem, itt a vég,
el kell, hogy váljak, nincs mentség.
Jó hírem tönkrement,
botrány lesz most már mindenképp.
A pápát kértem, de a válást ellenzi, apám.
Te segíthetsz még talán,
feleségem nyűg csak vállamon.
Az udvar átok rám: ez a vég, hát légy te oltalom!
Ó könyörgöm én! Járj közben, kérlek! Atyám is hallgat rád…

Elisabeth:
A császárt én már rég elküldtem.
Nem kérnék tőle semmi ügyben.
Nem kérném őt, nem kérném érted sem!

Rudolf:
Így hát, cserbenhagysz?Hírek
Hírek

Extra nyereményeket ad a Fülesbagoly Tehetségkutató

Az eddigi legkomolyabb nyereményekkel várja a zenekarok jelentkezését a Fülesbagoly Tehetségkutató. Az országos könnyűzenei verseny győztese három nagy nyári fesztiválon léphet fel az idén, elmehet nyaralni egy különleges hotelbe, és vár még rá - illetve a további helyezettekre is - rengeteg nyeremény. Az előválogatót követően a döntőt március 30-án tartják Martonvásáron, a Brunszvik-Beethoven Kulturális Központban.

 

A tehetségkutatóra olyan magyarországi és határon túli magyar együttesek, előadók jelentkezését várják, akik élőben, hangszerekkel zenélnek, vannak saját dalaik és nem rendelkeznek lemezkiadói és országos rádiós múlttal. Stílusát tekintve bármilyen lehet az induló: pop, rock, jazz, ska, hiphop, blues, metal, reggae, punk, funky, swing, country stb. A beküldött hanganyagokat előzsűrizik, majd a legjobbakat március 30-án meghallgatják a martonvásári Brunszvik-Beethoven Kulturális Központban. A produkciókat egy szakmai zsűri véleményezi és díjazza, nevezetesen: Andrásik Remo, a Hangszeresek Országos Szövetségének főtitkára, Borcsik Attila, a Petőfi Rádió zenei szerkesztője, Horváth Gergely, az NKA Hangfoglaló Program kollégiumi tagja és Subicz Gábor, Artisjus-díjas zenész, zeneszerző.

Az ítészek értékes nyereményeket adnak át a martonvásári döntőn. A nyertes felléphet az idei FEZEN-en, a Szegedi Ifjúsági Napokon, a Fehértone Fesztiválon és a Budapest Music Expón, 5.000.000 forint értékben kap sajtómegjelenéseket, és részt vehet az Öröm a Zene Tehetségkutató döntőjében, ahol a fődíj 3.000.000 forint. A győztes csapat egy hosszú hétvégét is eltölthet teljes ellátással a Bakony szívében a Szépalma Hotel és Ménesbirtokon. Az első helyezett továbbá zenei menedzsment fejtágítást kap Szepesi Mátyástól, aki a Brains, a Magashegyi Underground és a Random Trip menedzsere, a Konyha dalszerző-énekes-gitárosa, valamint tanácsadásban részesül Klausz Melinda közösségi média specialistától.

A további helyezettek, különdíjazottak is komoly ajándékokat nyernek, például fellépést az AWS, a Honeybeast és az Intim Torna Illegál zenekarok előtt, koncertezést a martonvásári Bencsik Sándor emléknapon a Republic társaságában. A három dobogós ezeken felül kiemelkedő megjelenési lehetőségeket kap a Zeneszöveg.hu oldalon. A tehetségkutatón megválasztják a legjobb férfi és női énekest, a legjobb zenészt, a legjobb dalszövegírót és lesz közönségszavazás nyertese is, ők mind értékes AudioTechnica nyereményekkel gazdagodnak.

Jelentkezési határidő: 2019. március 12. éjfél.

A Fülesbagoly Tehetségkutató az Öröm a Zene rendszerében jött létre, a Hangfoglaló Program és Martonvásár Önkormányzata támogatásával. 

 

További információ itt.

 

Facebook-esemény pedig itt.