dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
O.C.C.: Változás

O.C.C. - Változás

off off off off off
Album: nincs kép
Előadó: O.C.C.
Album: Keressük!
Szövegírók: Rich
Zeneszerzők: Keressük a zeneszerzőt!
Kiadó: Keressük!
Stílus: Keressük!
Címkék: Keressük!
Megtekintve: Ma 4, összesen 5674 alkalommal
Tartalom
Dalszöveg

Változás

RAY "A Demagóg Uszittó":
Változnak az idők, változnak az évszakok
Jönnek, mennek az évek, egyre gyorsabb az élet
Megélünk rossz napokat, és szépet
A csecsemők még semmit nem értenek,
De hamarosan megértik, mert a gyermekek gyorsan érnek
A bűnözők veszélyesen élnek
A börtönben a fiatalok a hitre áttérnek,
Minden akkor kezdődik, amikor vége van a télnek
A csövesek az utcán élnek, alamizsnát kérnek,
Manapság nincs jelentősége a vérnek
A drogosok még betépnek,
Mások pénzért a bankba betérnek,
Legyen már vége ennek az egésznek,
Az új évezredben bizakodunk,
Miben kellene változtatni, mindig erről tanakodunk,
Régebben sem volt jobb, csak ezzel takaródzunk,
Az évezred végén is hadakozunk,
A kisebbségekkel marakodunk,
Nem tudunk változtatni, csak szarakodunk,
5, 4, 3, 2, 1, boldog újévet,
A természet újjá éled, csak ilyenkor értjük,
Milyen fontos is az élet, hogy nem haltam meg, és élek,
megerősödik a lélek, bár a jövőtől félek,
Mikor nyugovóra térek, csak forgolódom az ágyban,
Úszkálok a vágyban, megkaptam, amire vágytam?
Mindig a változásra vártam, de most kérdem
Az ember a változtatásra képes?
HHHHHHHHHMMM! ---NEM---
A rosszra mindenki, a jóra senki sem éhes

RICH-ZED "A Szociopata Szerelemgyerek":
Az OCCMC'k kiállnak az elnyomottakért,
Mint Jean ValJean a nyomorultakért
Az igazság mélyen el van ásva, ne bízz sose másban,
Csak magadban, én már sok mindent láttam
Csak álltam és álltam, semmit se tettem
Csak néztem a képet, és nem értettem az egészet,
Hogy miért van az, hogy a világ egyre szarabb
Tizenéves kölykök embert ölnek, drogot vesznek és adnak
Pedig mindent megkapnak, kivéve szeretetet
A szüleik nem törődnek velük, de ez nem az ő szégyenük
Elcseszik törékeny kis életük, míg mások meggazdagodnak
Sokan nyomorognak, az átlag emberek meg félnek,
Hogy mikor robban a bomba, ami cafatokká szaggat
Amíg nem teszünk valamit, minden marad a régi?
Ez van és kész, vagy lesz időnk megtérni?

LEX "A Mokány Fiatalember":
Tegnap hófehér volt a lelked és tiszta volt a szíved,
Az Istennek hódoltál, nem pedig a pénznek,
De mára mindent feladtál, mikor a kényelemnek behódoltál
A természetben mindent összekuszáltál,
Mert gyors változást akartál
őseid hibáiból nem tanultál, és nem is akartál
Mert különbnek és okosabbnak gondoltad magad
Miközben a fát továbbra is magad alatt vágtad
Azt hitted megteheted, hogy az eget bármilyen színűre festheted
De azt elfelejtetted, hogy ez nem a te feladatod
Az AIDS ellenszerét megtalálhatod
Az emberek millióit is megmentheted
De hol a határ ember és Isten között
Ki mondja meg, mi lebeg az emberi szemek előtt
Ki mondja el, hogy a lélek ilyenkor mit érez
Embere válogatja, ki mikor ad gázt és mikor fékez
Sokszor jó az arany középút és sokszor a szélsőség
A gondolkodás emberi képesség
A döntés után pedig tied a felelősség

MAD DOG "Az Anti-patikus Ellenforradalmár":
Változtatni kéne, mert elrohadunk élve
A szemem az égre emelem félve,
De amíg nem segítünk magunkon, addig senki se segít
Ez az élet leterít - két vállra fektet minket
Aztán diadalom-ittasan feszít - keresztre feszít,
Ha nem változtatunk, a jóság veszít - tegyünk már valamit
Mi kéne ahhoz, hogy a hibáinkat belássuk?
Majd belátjuk, ha elembertelenedik a világunk
Minden kaotikussá válik - az emberek állatokká lesznek
Az eszük helyett az ösztöneik uralják őket,
Mint a keselyűk egy legyengült prédára lesnek
Ebben a könyörtelen világban egyre többen elesnek
Változtatni kéne, mert élve elrohadunk
Ilyen életszemlélettel a vesztünkbe rohanunk
Szóval változni kéne, de csakis jó irányba,
Vagy magunkat fogjuk belehajszolni a kínhalálba

RICH-ZED "A Szociopata Szerelemgyerek": - utószó
Hová tűnt az együttérzésed
És a rokonszenved és
Szenvedés az élet
Bárhonnan is nézed,
De ez benne a lényeg...

előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Hírek
Hírek

Inspiráló nők a Gourmet országkóstolóján

A nők szerepe egyre láthatóbbá és meghatározóbbá válik a gasztronómiában, ezt hangsúlyozza idén a hazai gasztro szcéna legkedveltebb eseménye, az MBH Bank Gourmet Fesztivál, május 24-26. között, a Millenárison. A „sétáló országkóstoló” ezúttal is nagyot merít a hazai kulináris kínálatból: kiváló éttermek, cukrászdák, pékségek és változatos italfelhozatal - a kávékülönlegességektől a koktélokon át a pezsgőkig - sorakozik majd mintegy száz kiállító kínálatában.

 

Az MBH Bank Gourmet Fesztivál esetében már hagyomány, hogy mindig más-más témát helyez a fókuszba. Korábban ikonikus ételeken, majd egy-egy alapanyagon volt a hangsúly, később a hagyomány, a magyar konyha öröksége, tavaly pedig az új generáció egyre fokozódó szerepe került középpontba.

 

„A 2024-es Gourmet Fesztivál az inspiráló női energiákra fókuszál, amihez három nagykövet társult Fekete Zsóka, Ormós Gabriella és Ötvös Zsuzsanna személyében. Bár a gasztronómia különböző területein tevékenykednek, de mindhármuk szakmai útja és sikere nagyon inspiráló és példaértékű. A nagyköveteink mellett természetesen igyekszünk bemutatni a hazai gasztronómia számos további női szereplőjét is a fesztiválon. A „női energiákat” erősíti majd Stahl Judit, és az általa létrehozott Flódni című gasztroszínházi előadás is” – mondta el Nemes Richárd , a Gourmet Fesztivál főszervezője.

 

„Úgy volt, hogy veszünk néhány állatot, de mondta a gazda, hogy valószínűleg vemhesek. Egy héten belül több mint ötven mangalicánk lett” – mesélte Fekete Zsóka , aki eredetileg zöldséget akart termeszteni a családi földeken, de ezután a húsra váltott. Mint elmondta, nem volt könnyű beletanulni a tenyésztésbe, feldolgozásba és értékesítésbe, de mára már az egész családját bevonta a vállalkozásba. A gazdasága immár közel 400 szőke mangalicát számlál. A vállalkozás 2012-ben indult, egy évvel később már díjakkal ismerték el Zsóka magas minőségű kisüzemi prémiumtermékeit.

 



 

Ormós Gabriellának esze ágában sem volt pékséget nyitni. A kommunikációs szakmát azonban felváltotta a kovász bűvölete. „Lett egy hobbim, amivel egyre több időt töltöttem és azt éreztem, hogy megszületett bennem egy döntés” – mesélte Gabriella, akinek azóta a legfontosabb küldetése, hogy minél több embert megtanítson finom és egészséges kenyeret sütni. Tavaly a pop-up pékségét cserélte állandóra Ormós Gabriella, aki a Jenői Pékség, egyben a Kovászlabor közösség alapítója.

 

 

 

Ötvös Zsuzsanna klasszika-filológia szakos doktori hallgatóként vált gasztro-bloggerré, majd cukrásszá. Az elmúlt tíz évben több neves fine dining étteremben dolgozott, jelenleg a Laurel Budapest cukrász- és társséfje. „Az ELTE Nyelvtudományi Doktori Iskolájában, Ókortudományi Doktori Programon klasszika-filológiából doktoráltam, és emellett kezdtem el blogot írni” – emlékszik vissza Zsuzsanna, mint mondta, akkoriban nagyon sok időt töltött könyvtárakban, de  hiányzott neki, hogy két kézzel alkosson. A nagy vízválasztó néhány szilikon bonbonforma volt, amit vásárolt, „ajándékba készítettem velük bonbonokat, ami hatalmas élmény volt” – mondja Zsuzsi. Innen ívelt az út a Michelin-kalauz által ajánlott Laurel Budapestig.

 



„Az MBH Bank nagy örömmel támogatja immár második éve a Gourmet Fesztivált, mely évről-évre a tavasz egyik fénypontja és fontos találkozási alkalom, ahol számos ügyfelünket láthatjuk vendégül. A Gourmet Fesztivál nemcsak felvonultatja a hazai gasztronómiai élet legjavát, de az idei rendezvényen kiemelt figyelmet kapnak a kiváló női séfek, cukrászok, pékek és termelők, akik egyre látványosabb szerepet vállalnak a vendéglátásban. A hazai vállalkozások és kiemelten a női vállalkozók támogatása szívügyünk, így reméljük, hogy az idei fesztivál nemcsak fontos találkozási lehetőség lesz sokak számára, hanem inspirációt is nyújt, új recepteket ismerhetünk meg a gasztronómiában és a vállalkozásban egyaránt” –  emelte ki Kutas István, az MBH Bank kommunikációs ügyvezető igazgatója.

 

A Samsung támogatásával létrejött Gourmet Akadémia színpadának zárónapja idén egy igazán különleges gasztro-kulturális élményt tartogat. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig mindig egyedi és megismételhetetlen. “Amit láthatunk, az egy improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, az előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - kiváló színészgárda kelti életre: a Gourmet Akadémia színpadán Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.

 

A Gourmet Akadémia színpada számos további programmal készül idén is. Maki Stevenson, a Makifood Cookery School and Events alapítója japán-magyar ételkombinációkat fog bemutatni. A Kovászlabor workshopon Ormós Gabriella pék, a Jenői Pékség megálmodója a gyakorlatban is bemutatja kovászolás titkait. Arya Razavi, az Arany Kaviár nemzetközi kaviár specialistája egy izgalmas kóstoló keretében mutatja be mindazt, amit az igazán jó kaviárokról tudni érdemes. A kelt tészták rajongói egy nagykunsági sütemény készítésének fortélyait leshetik el annak koronázatlan királynőjétől, a kunmadarasi Ferdinánd Bisztró háziasszonyától, Kálmán Évától. Tóth Szilárd - a SALT Budapest séfje - a Gourmet nagykövete, Fekete Zsóka mangalica tarjájából készíti el mindannyiunk szíve csücskét, a rántott húst – persze egy kicsit extrábban, mint azt megszoktuk. Szintén izgalmasnak ígérkezik a bibimbap készítés Kim Taeyennel és Mautner Zsófiával, ahol a koreai konyha szakértője enged betekintést a koreai gasztronómia világába és persze megtudhatjuk, mi is az a bibimbap. Két különös hangulatú apró étterem séfje is bemutatkozik a színpadon: Kiss Zaida, a budapesti Zinchenco Kitchen séfje és Katkó Kriszta, a szegedi Alkimista Kulináris Műhely séfje koprodukciós finomfőzelékkel érkezik. Hogy készül egy vegán desszert? Veganizálható-e egy hagyományos desszert? Ezekről fog beszélni az idei fesztivál nagykövete, Ötvös Zsuzsanna, a Laurel Budapest cukrász- és társséfje, aki kóstolót is hoz a vegán sütijeiből. És azt is megtudhatjuk, hogyan készül az igazi erdélyi padlizsánkrém, a vineta, Kati mama és György Réka (Páva Étterem) segítségével.




 

Az idei MBH Bank Gourmet Fesztivál vasárnapja – lévén gyereknap – a fiatal korosztály és a kisgyermekes családok számára is tartogat meglepetéseket. Ezen a napon a 18 év alattiak ingyen léphetnek be a Gourmet-ra, de lesznek ajándék édességek és gyerek workshopok is. A családosan érkezőket kilenc népszerű cukrászda várja robbanócukros minimakaronnal és más ajándék desszertkülönlegességekkel . A Gourmet Akadémia színpadán is számítanak a kicsikre: A KitchenAid workshopján fagyit lehet készíteni, Wossala Rozina szülő - gyerek párosokkal fog tésztákat és “pikk-pakk” szószokat főzni, Lefkovics Lea, a SALT Bakery vezetője pedig a keksz és az amerikai cookie elkészítésébe avatja be a gyerekeket. A Gourmet Akadémia legtöbb programja és kóstolója ingyenes, a workshopokra jelképes részvételi díj mellett érdemes előre regisztrálni a fesztivál honlapján.

 

Végezetül, de nem utolsó sorban Nemes Richárd elmondta, hogy összeállt a fesztiválon kiállító több mint 50 étterem és cukrászda teljes kínálata is. A fesztivál idei menüjének különlegessége, hogy számos pénztárcabarát étel is szerepel benne, amelyeket legfeljebb 2.500 Ft-os áron vásárolhatnak meg a látogatók.

 

Az idei Gourmet kiállítóit itt láthatjuk, belépőjegyet pedig itt lehet előzetesen vásárolni, a helyszíni jegyárakhoz képest jelentős kedvezménnyel.

 

www.gourmetfesztival.hu





Fotó: Gourmet Fesztivál