Előadó: | Ghymes |
---|---|
Album: | Az ifjúság sólyommadár |
Megjelenés: | 1988 |
Hossz: | 2:16 |
Szövegírók: | Keressük a szövegírót! |
Keressük a zeneszerzőt! | |
Kiadó: | Opus |
Stílus: | Keressük! |
Címkék: | Keressük! |
Ó, bú látott, nagy kínt vallott gyarló testem,
Ily nagy kínba, siralomba érted estem.
Éjjel-nappal, jajgatással
Magam csak vesztem s elvesztem.
Mire hozzá s ím mint csalá a rossz világ,
Kiszárada én kezembő', mint egy virág.
Mérget onta, ím mint ronta,
Alattam romla, mint az ág.
Átkozott vót Földön néktek engedésem,
Átkozott vót e világra születésem.
Átkozott vót, nem áldott vót
Minden járásom, kelésem.
Jaj má' nékem, jaj, örökké kell kínlódnom.
Jaj, nem lehet soha innét szabadúnom.
Jaj e tűzbe, jaj, e tűzbe,
Hogy nem vót szabad kimúnom.
Ó, hol vagytok, hogy nem láttok jó barátim,
Velem bánó s engem szánó jó rokonim,
Ó, szerelmes, édes, kedves
Régi sok jóakaróim.
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál