Előadó: | HétköznaPICSAlódások |
---|---|
Album: | Dollár,hatalom,pornó |
Megjelenés: | 2001 |
Hossz: | 5:50 |
Szövegírók: |
Allen Ginsber |
Keressük a zeneszerzőt! | |
Kiadó: | szerzői kiadás |
Stílus: | Keressük! |
Címkék: | Keressük! |
Csontjaimon csupasz hús
Ha tüzes Apolló sarkantyúz
Fagyjankó, ha kirúg rám
Zsákvászon a lábkapcám
Hamu, hús és hópofa
Sínek közt lötyögök ide-oda
Hulla a város, az út kopár
Fekszem a töltés oldalán
M:Kidagad az ér a bőröm alatt
Egy sötét zugba hajszol a fagy
Gyomrom üres, a tél hideg
Kemény volt ez az évtized
Levesem bádog csajkában
Cukrom a mások markában
Közel a sitthez a tigrissor
Jól élek szemetes kannákból
M:Sápadt fényben jön fel a hold
És a múltam akár egy szégyenfolt
Terpeszkedik a lelkemen
Játszik a vaksors, hát engedem
Korog az éj és vakul a szem
A gyár belében, odalenn
Mezítláb rovom a pusztakövet
Gyere és hallgasd, nyög az öreg
Futok és félek pucér srác
Szívem hidege híd alatt ráz
Visítok roppant parazsadon
Testem egy gáztartálynak adom
Lángol a hajam álmomban
Tüzel a karom és kardom van
Vaskirályé a törzsem
Szárnyam lecsüng törötten
M:Hunyd be a szemed, ha rám nézel
Takard az arcod két kézzel
Én embernek nevezem magam
A hivatal úgy: hajléktalan
Bujálkodók az éjben
Vakító csontos holdfényben
Szüzek, szajhák, férfiak
Vétkezhettek leplem alatt
Ki tapad rám ha jő a sötét?
Hashoz a has és térdhez a térd
Ki tekint csuklyás szemembe?
Ki tapad zúzos ölemre?
Le az álarccal, mondd meg ki vagy!
Én a bitang, a leples bitang
Áruld el, mondd meg ki vagy!
Én a bitang, a leples bitang
Én a bitang, a leples bitang...
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál