Előadó: | Egészséges Fejbőr |
---|---|
Album: | Nem adjuk fel! |
Megjelenés: | 2003 |
Hossz: | 2:35 |
Szövegírók: | Keressük a szövegírót! |
Keressük a zeneszerzőt! | |
Kiadó: | Keressük! |
Stílus: | Keressük! |
Címkék: | Keressük! |
Elment tőlem July!
Nem köszönt csak elszaladt.
Egy tanga és egy pulcsi,
Belõle csak ez maradt.
Jött egy drága autó,
És egy nagy büdös paraszt.
De mindig tudtam baby!
Hogy ribanc maradsz!
Refrén:
Hát oldozz fel!
Oldozz fel!
Lehet, hogy durva ez
És hibáztam, de így érzek
Hát kérlek, oldozz fel!
Isten veled July!
Összetörted szívemet.
Színleltél az ágyban,
Lenyúltad a pénzemet.
Pezsgõt iszol s hiszed,
Hogy fiatal maradsz.
De túllépsz majd a korhatáron,
És jó lesz a barack.
Refrén.
Nem maradunk barátok.
Ne kérj folytatást!
Megvetlek és utállak,
Szivassál most mást.
Pezsgõt iszol s hiszed
Hogy fiatal maradsz
De túllépsz majd a korhatáron
Refrén
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál