Előadó: | Pax Hungarica |
---|---|
Album: | Keressük! |
Szövegírók: | Keressük a szövegírót! |
Keressük a zeneszerzőt! | |
Kiadó: | Keressük! |
Stílus: | Keressük! |
Címkék: | Keressük! |
Kárpátok havas ormait
Simogatják a fellegek,
Boldogasszony szomorú arccal
A felhőkben lebeg.
Szomorúak a havas ormok,
Szomorúak a fellegek,
Szomorú most minden magyar,
Szomorúak a fenyvesek.
Refrén
Süvíts szél, fújd a havat
A Kárpátok bércein,
Mennydörgés hangja szóljon
A hegyek ormain.
2x
Szent hegyeink büszkén állnak
Az idegenek földjén,
Hirdetik az ősi jogot
A fellegek nyelvén.
A sziklák tudják a titkot,
Azt suttogják a fenyvesek:
�Isten bünteti meg azt,
Ki bántja hegyeinket!�
Refrén
Véreznek a havas ormok,
Véreznek a fellegek,
Vérzik most minden magyar,
Véreznek a fenyvesek.
�Nem maradhat ez így tovább!�
- Sikoltanak a fenyvesek. Dübörög az ég, s a föld is,
Megindulnak a hegyek!
Refrén
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál