dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Császár Előd: Tiltott szerelem

Császár Előd - Tiltott szerelem

off off off off off
Vallomás - Legszebb szerelmes dalok (2CD)
Előadó: Császár Előd
Album: Vallomás - Legszebb szerelmes dalok (2CD)
Megjelenés: 2006
Hossz: 0:00
Szövegírók: Valla Attila
Zeneszerzők: Berkes Gábor
Kiadó: SonyBMG
Stílus: Pop
Címkék: Keressük!
Miről szól a(z) 'Tiltott szerelem' dalszöveg ?
A szöveg egy tiltott szerelemről szól, bemutatva a főszereplő érzelmi kínlódását és kétségeit. A szerelme tiltott, és ez félelmet és bánatot okoz neki, mivel a szerelmet szép játéknak és tűznek írja le, amit mások nem értenek. A szövegben megjelenik a szerelem erőssége is, hiszen hajlandó megvédeni a törékeny varázst, és elszökni szerelmével, ha lehetne. A tiltott szerelem okozta sebeket és a belső harcot is bemutatja a szöveg. Végül a szerző felteszi a kérdést, hogy miért hoz bajt ami jó, és miért zavar bele a külvilág a szerelembe.
Nyomj egy like-ot ha tetszik ez a rovat!
Megtekintve: Ma 13, összesen 78773 alkalommal
Tartalom
Dalszöveg

Tiltott szerelem

1. Mondd, hogy lehet, hogy lesz bűn egy szerelem?
Miért, mondd, miért baj, hogy ő kell nekem?
Tizenhat múlt, de amikor hozzám bújt,
Az a tűz újból lángra gyúlt.
Tiltják nekem, fogva tart a félelem.
Miért jó nekik így, miért vannak ellenem?
Szerelem-játék, ahogyan volt, úgy szép,
Aki nem látta úgysem ért.

R. Fáj a szív itt bent, ez tiltott szerelem,
Csak kínoz engem.
Hát szólj, hogy kell, vagy nem, ez a titkos szerelem,
Most döntsd el, mi legyen!
Nézd, ez most az első könnyem,
Nézz rám, mondd, hogy mit vársz tőlem,
Hisz tiltott a csók, nekünk mégis megvolt,
Csak egy pár nap, ami rólunk szólt,
A tanú csak a Hold.

2. Nem hallja más a szélbe súgott vallomást,
De ha kell, majd megvédem a törékeny varázst,
Vigyázok rá, a szerelem elég hozzá,
Vele elszöknék bárhová.
Miért nincs velem, ki dönti el, hogy így legyen?
Hogyan rejtsem el a sebeket a szívemen?
Ez meddig tart, ami jó, az miért hoz bajt?
Egy szerelem-dallamba loptak zajt.

R., R., R

előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Hírek
Hírek

Megjelent a Bohemian Betyars és a Parno Graszt új közös dala

“Most már nem érdekel minket, hogy ki mit gondol”


Kevés olyan őszinte, zeneileg egy irányba mutató, mégis egymást kiegészítő barátság van, mint amilyen az ország elsőszámú speed-folk-punk zenekara, a Bohemian Betyars, és a cigányzene talán legismertebb hazai képviselője, a Parno Graszt között virágzott az elmúlt években. Ennek szebb kiteljesedése nem is lehetne, mint a most megjelenő, A falu rossza című újabb közös szerzeményük, amelynek alapjául egy híres népdal szolgál, amin természetesen csavartak egy nagyot, és “betyárosították”. A végeredmény önmagáért beszél.


Bohemian Betyars-dalszövegek itt.


Parno Graszt-dalszövegek itt.

 

A Bohemian Betyars idén ünnepli fennállásának 15. születésnapját, nem is akárhogyan: egy hetedhét országra szóló mulatsággal készülnek a Budapest Park színpadára, ahol ráadásul az idei évük egyetlen önálló budapesti koncertjét is adják. Sok meglepetés vendéggel is kiegészülnek, de az talán nem meglepő, hogy évek óta állandó tettestársuk, a Parno Graszt is velük tart majd a jeles napon. Persze a srácok nem elégszenek meg “ennyivel”: a hatalmas sikert aratott 2017-es Ha menni akarok és a 2019-ben kiadott Kelen Shavo után most újból közös dallal jelentkeznek. A régmúltra visszanyúló barátságra a Bohemian Betyars egyik frontembere, Palágyi Máté Kakas a következőképp emlékszik:

 

“Néptáncosként gyerekkorom óta szeretem a Parno Graszt zenéjét, amit azóta is legjobb cigányzenének tartok. Egyszer egy pécsi koncerten zenéltünk egymás után, és az öltözőben elindult az ismerkedés, látszott, hogy jó a kémia a két csapat között. Egyértelmű volt, hogy egy közös számmal kellene meghálni a nászt, ebből született meg a Ha menni akarok. Aztán jöttek az első vendégszereplések egymás koncertjein, majd néhány év után lementünk Pálházára egy hétvégére összerakni egy koncertet, ahol 12-en minden este hajnalig zenéltünk, énekeltük. Azóta számtalan koncertünk volt együtt, amik a nyarak üdítő pillanatai, és úgy érzem, ez a harmadik számunk ismét nagyon fog tetszeni mindkét közönségnek.”



 

A most megjelenő A falu rossza című szerzemény egy híres népdalra épül, amely arról szól, hogy előadóját kitagadta az egyetlen közösség, ahová eddig tartozott: a falu. Mindenki őt ugatja, ő pedig visszaszól nekik: “nem vagyok én rosszabb másnál”. Ahogy Palágyi meséli:

 

“Ebből az érzésből indultunk ki ennél a dalnál is, de betyárosítottuk jelentésében és hangulatában is. Most már nem érdekel minket, hogy ki mit gondol, hívjatok bárminek, mi maradunk, akik voltunk. Büszkén vállaljuk, akik vagyunk és boldogan énekeljük, hogy hadd szóljon meg aki lát.”

 

A csibész nótához egy nem kevésbé szemtelen videoklip is társul Giuliano Salvatore rendezésében. A kisfilm ötlete Palágyi esküvői videójából indult ki, ahol egyébként a Parno Graszt zenélt, és mindenki az ünneplőjében, gatyáig izzadva táncolt hajnalig. Ezt a lagzis hangulatot teremtették most meg reggeltől, és a dajdajozás végigkísérte a 15 órás forgatást. A végeredmény pedig pont olyan lett, ahogy elképzeljük, milyen lehet, ha összeeresztik a Bohemian Betyars legénységét a Parno Graszttal. 


A dalt élőben először május 31-én a Budapest Parkban hallhatja majd a közönség egy nem kevésbé eszeveszett bulin.


 


Fotók: Bohemian Betyars x Parno Graszt