Előadó: | Aurevoir. |
---|---|
Album: | Keressük! |
Szövegírók: | Keressük a szövegírót! |
Keressük a zeneszerzőt! | |
Kiadó: | Keressük! |
Stílus: | ethno-beat |
Címkék: | Keressük! |
Leveti lombját, s megpihen most a nyárba fulladt táj
Pihenek én is, pihenj még, vesd le most a ruhád.
Mellettem alvó, szívemre hajló
Dúdolom, vagy csöndesen dobogó
Szép szavú forrás, kezdő sikoltás
Szárnyas lehellet, lélekkel szálldosó
Leveti lombját, s megpihen most a nyárba fulladt táj
Pihenek én is, pihenj még, vesd le most a ruhád.
Árnyékban éles, fény vagy és ékes
Árnyékba fényben, s felhős füstölő
Csukódó pillám, utolsó villám
Kígyó testeddel karolón ringató
Leveti lombját, s megpihen most a nyárba fulladt táj
Pihenek én is, pihenj még, vesd le most a ruhád
Leveti lombját, s megpihen most a nyárba fulladt táj
Pihenek én is, pihenj még, vesd le most a ruhád
Szeretlek én igazán, senkit úgy a Föld hátán
Senkit úgy e széles világ határán.
Szeretlek én igazán, senkit úgy a Föld hátán
Senkit úgy e széles világ határán.
És én a szívem összetörném teérted,
Egy darabját neked adom ha kéred.
És én a szívem összetörném teérted,
Egy darabját neked adom ha kéred.
És én a szívem összetörném teérted,
Egy darabját neked adom ha kéred.
És én a szívem összetörném teérted,
Egy darabját neked adom ha kéred.
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál