Előadó: | Deák Bill Gyula |
---|---|
Album: | Bill kapitány blues cirkusza |
Megjelenés: | 2001 |
Hossz: | 3:44 |
Szövegírók: |
Koltay Gergely Malgot István |
Jenei Szilveszter Margit József |
|
Kiadó: | SonyBMG |
Stílus: | Keressük! |
Címkék: | Keressük! |
Ismerem a bubit, a kört –
az asztal-alatti makkot.
Ismerem a kést, a tőrt –
a zöld-maszk mögötti arcot.
Ismerem a vállverést –
a kőbányai tangót.
A „jobbra át” -ot,
a „hátra arc”-ot,
De balra itt a Mankóm.
Ismerem a feleséged –
és az amszterdami kurvát.
Ismerem a sorban állást
és a sarki kocsmát.
Ismerem a hús-zabálást,
a hentesnél a kampót –
Az utcát, amely jobbra fordul,
De balra itt a Mankóm.
Ismerem a csillagtalan,
éjszakai csendet –
ismerem a labdát,
mely nem gurulhat többet,
Ismerem a vonatot,
mely előtt nincs váltó.
Ha jobboldalról fúj a szél,
még balra itt a Mankóm.
Hej, csak magamat, magamat nem ismerem –
Hej, én magam sem értem –
az életem!
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál