Előadó: | Amoral Plaza |
---|---|
Album: | Így is lehet |
Megjelenés: | 2018 |
Hossz: | 3:33 |
Szövegírók: |
Rónyai Tamás |
Rónyai Tamás |
|
Kiadó: | GarageLive Records |
Stílus: | Indie-Pop-electro |
Címkék: | Keressük! |
Hát irány az utca, na mars fel a fára, hol mindenkinek megvolt a saját helye.
Akkoriban még más volt a játék és nem szobában zajlott az élete
annak az arcnak, kiben barátot láttam, ki a monogramját egy faágra felvéste.
A hátunkon fekve sok csillagot lesve a villogtatott lámpafénynél elkésve.
Miről szólnak, most miről szólnak, mondd miről szólnak a hírek?
Hát arról szólnak, hogy ők előre szóltak: Hamarosan itt vannak az írek.
Az írták egy napilapon, hogy nem tesz jót a bőrnek a neon
mert Bonaparte Napóleon sokkal jobban barnult a napon.
Azt írják egy napilapon, hogy nem tesz jót a bőrnek a neon és
Bonaparte Napóleon a parton jobban barnult a napon.
A tűz köré ülni és szalonnát sütni, a füstszagot a ruhádon viselni,
Ha nem is szerettem, én az erkélyre tettem a poharamat esővizet nyerni.
Nyári viharban, hűs zivatarban a mennydörgésnek vakufényét várva
ha meg nem is fáztunk de volt, hogy eláztunk: Az emléke a szívünkbe van zárva.
Miről szólnak, most miről szólnak, mondd miről szólnak a hírek?
Hát arról szólnak, hogy a versszavalónak nehezebben jönnek ki a rímek.
Az írták egy napilapon, hogy nem tesz jót a bőrnek a neon mert
Bonaparte Napóleon sokkal jobban barnult a napon.
Azt írják egy napilapon, hogy nem tesz jót a bőrnek a neon
és Bonaparte Napóleon a parton szebben barnult a napon.
Az írják egy napilapon, hogy nem tesz jót a bőrnek a neon mert
Bonaparte Napóleon sokkal jobban barnult a napon,
és oly kemény a Napóleon, hogy háttal ülve vágtat a lovon
és azt álmodta kint a napon, hogy a talpa alatt szétmegy a beton.
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál