Előadó: | Hollós Ilona |
---|---|
Album: | Keressük! |
Szövegírók: |
Várnai Zseni |
Szerdahelyi Zoltán |
|
Kiadó: | Keressük! |
Stílus: | táncdal |
Címkék: | Keressük! |
Libben a szélben a rózsafa ága,
lebben a táncban a lány rokolyája.
Röppen a szellő a rózsalevéllel,
perdül és fordul a lány a legénnyel.
Lobban a kedvük és dobban lábuk,
röppen a dallam és szökken a táncuk.
Rajta, csak rajta, e tánc a mi táncunk,
robban a kedvünk és dobban a lábunk.
Forró nyár volt, aratás,
csupa arany a kalász.
Legény, leány aratott,
a szívük találkozott.
Legény, leány aratott,
a szívük találkozott.
Libben a szélben a rózsafa ága,
lebben a táncban a lány rokolyája.
Röppen a szellő a rózsalevéllel,
perdül és fordul a lány a legénnyel.
Lobban a kedvük és dobban lábuk,
röppen a dallam és szökken a táncuk.
Rajta, csak rajta, e tánc a mi táncunk,
robban a kedvünk, dobban a lábunk.
Néztem erős két karod,
néztem, amint aratott.
Úgy éreztem, kedvesem,
rád bíznám az életem.
Úgy éreztem, kedvesem,
rád bíznám az életem.
Libben a szélben a rózsafa ága,
lebben a táncban a lány rokolyája.
Röppen a szellő a rózsalevéllel,
perdül és fordul a lány a legénnyel.
Lobban a kedvük és dobban lábuk,
röppen a dallam és szökken a táncuk.
Rajta, csak rajta, e tánc a mi táncunk,
robban a kedvünk, s dobban a lábunk.
Hűvös volt az esti szél,
mikor haza vezettél.
Átkaroltad derekam,
szétborzoltad a hajam.
Átkaroltad derekam,
szétborzoltad a hajam.
Szunnyad az éjben a rózsafa ága,
hűs nyoszolyában alszik a lányka.
Röppen a szellő a rózsalevéllel,
röppen a szellő a hajnali széllel.
Harsan a reggeli, zeng a madárdal,
indul a munka e víg muzsikával.
Rajta, csak rajta, így szép a világunk,
robban a kedvünk, s dobban a lábunk.
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál