Előadó: | Leander Kills |
---|---|
Album: | Élet a halál előtt |
Megjelenés: | 2017 |
Hossz: | 3:09 |
Szövegírók: |
Köteles Leander |
Köteles Leander Bodor Máté Czifra Miklós Vermes András |
|
Kiadó: | Keressük! |
Stílus: | Keressük! |
Címkék: | Keressük! |
Sose várd el, hogy megértsék
Mert csak azok ítélkeznek
Akik ugyanúgy megtennék
Az ismeretlen kényelmetlent
A komfortból kiléptetve
De mind oly’ gyáva
Egy szem csukva
A másik pedig a kudarcodat kívánja
Visszaadom a maszkod
A szereped tovább játszhatod
S ha a bőr is elfogy
Az álarc az arcodba beleforr
S addig féltél, hogy megtörnek
Amíg magadat félbe nem törted
És úgy lettél ugyanolyan
Hogy magadat megkülönböztetted
Visszaadom a maszkod
A szereped tovább játszhatod
S ha a bőr is elfogy
Az álarc az arcodba beleforr
Akár lehetnél az is, aki vagy
Másokban ne leld önmagad
Majd akkor legyél ugyanolyan
Ha ott rohadsz a föld alatt
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál