kereső
Kereső
Betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
The Medley's: Vagabund

Vagabund

Üldöz a végtelen űr
és féktelenül
kínoz a magányom.
Nem érti, miért menekül,
és mért egyedül,
elfogy a keréknyom.

Csak tépem a szám,
Ő szánni se szán,
villámgyorsan élek.
A képem talán,
az bántja netán,
hogy imádkozni félek?!

Már megint az út
és tépem a gázt,
minden lövés eltalál.
Fújom a füstöt,
szívom a blázt,
oldalkocsimon alszik a halál.

A magamfajta szörnyetegek,
azok nem érdemlik meg,
hogy magadfajta isteneket
felébresszenek.

-----------------

Telihold van ma, látod babám?
Éjben virágzó magnóliám.
Derekadra tetoválták,
sose láttam, mások mondták.

Dögunalom már a heartbreak hotel,
gyere és koccints velem!
A giccses csillár,
a műbőr fotel,
igyunk egyet, nem megy nekem!

Matracra hánytam az álmaimat,
zuhanok a sötétben,
a mélység örökké állati nagy,
álmomban földet értem.

A magamfajta szörnyetegek
azok nem érdemlik meg,
hogy magadfajta isteneket
felébresszenek.

-------------

A ráncok a kérges vénák,
hogy az idő telik, rég nem hat meg.
Nyomomban mérges hiénák
csodálják, hogy még nem halt meg

az a lelkesedés, az a furcsa talány,
ami erőre kapott és előre visz.
Ami annyira lelkes és olyan vagány,
ami egyelőre nem hisz

semmiben, mert még nem tart ott,
ahol soha nem is tarthat,
Neked meg semeddig nem tartott,
minden úgy lett, ahogy akartad.

A magamfajta szörnyetegek
tényleg nem érdemlik meg,
hogy magadfajta isteneket
felébresszenek.

Hírek
Hírek

Extra nyereményeket ad a Fülesbagoly Tehetségkutató

Az eddigi legkomolyabb nyereményekkel várja a zenekarok jelentkezését a Fülesbagoly Tehetségkutató. Az országos könnyűzenei verseny győztese három nagy nyári fesztiválon léphet fel az idén, elmehet nyaralni egy különleges hotelbe, és vár még rá - illetve a további helyezettekre is - rengeteg nyeremény. Az előválogatót követően a döntőt március 30-án tartják Martonvásáron, a Brunszvik-Beethoven Kulturális Központban.

 

A tehetségkutatóra olyan magyarországi és határon túli magyar együttesek, előadók jelentkezését várják, akik élőben, hangszerekkel zenélnek, vannak saját dalaik és nem rendelkeznek lemezkiadói és országos rádiós múlttal. Stílusát tekintve bármilyen lehet az induló: pop, rock, jazz, ska, hiphop, blues, metal, reggae, punk, funky, swing, country stb. A beküldött hanganyagokat előzsűrizik, majd a legjobbakat március 30-án meghallgatják a martonvásári Brunszvik-Beethoven Kulturális Központban. A produkciókat egy szakmai zsűri véleményezi és díjazza, nevezetesen: Andrásik Remo, a Hangszeresek Országos Szövetségének főtitkára, Borcsik Attila, a Petőfi Rádió zenei szerkesztője, Horváth Gergely, az NKA Hangfoglaló Program kollégiumi tagja és Subicz Gábor, Artisjus-díjas zenész, zeneszerző.

Az ítészek értékes nyereményeket adnak át a martonvásári döntőn. A nyertes felléphet az idei FEZEN-en, a Szegedi Ifjúsági Napokon, a Fehértone Fesztiválon és a Budapest Music Expón, 5.000.000 forint értékben kap sajtómegjelenéseket, és részt vehet az Öröm a Zene Tehetségkutató döntőjében, ahol a fődíj 3.000.000 forint. A győztes csapat egy hosszú hétvégét is eltölthet teljes ellátással a Bakony szívében a Szépalma Hotel és Ménesbirtokon. Az első helyezett továbbá zenei menedzsment fejtágítást kap Szepesi Mátyástól, aki a Brains, a Magashegyi Underground és a Random Trip menedzsere, a Konyha dalszerző-énekes-gitárosa, valamint tanácsadásban részesül Klausz Melinda közösségi média specialistától.

A további helyezettek, különdíjazottak is komoly ajándékokat nyernek, például fellépést az AWS, a Honeybeast és az Intim Torna Illegál zenekarok előtt, koncertezést a martonvásári Bencsik Sándor emléknapon a Republic társaságában. A három dobogós ezeken felül kiemelkedő megjelenési lehetőségeket kap a Zeneszöveg.hu oldalon. A tehetségkutatón megválasztják a legjobb férfi és női énekest, a legjobb zenészt, a legjobb dalszövegírót és lesz közönségszavazás nyertese is, ők mind értékes AudioTechnica nyereményekkel gazdagodnak.

Jelentkezési határidő: 2019. március 12. éjfél.

A Fülesbagoly Tehetségkutató az Öröm a Zene rendszerében jött létre, a Hangfoglaló Program és Martonvásár Önkormányzata támogatásával. 

 

További információ itt.

 

Facebook-esemény pedig itt.