Előadó: | Apnoé |
---|---|
Album: | Hegylakó |
Megjelenés: | 2015 |
Hossz: | 3:36 |
Szövegírók: |
Szilágyi Domokos |
Kovács Áron Takács Gergely Valastyán Tamás Zoltán Alasztics Balázs Mesics György |
|
Kiadó: | Gryllus Kiadó |
Stílus: | Powerfolk, folk-blues |
Címkék: | Keressük! |
Valamikor az isteni hajdan korban
Az itteni dombok karéján
Elrévedtem az átható levegőben
A látható magasban
Cikcakk fecskén, héján
Felhőn nyíl sason
S alant a nyárfasor öblén
A halk patak ölén - és így tovább
Az évek és érzés, emlékezés csúcsán
Az önfeledt múlt és jövő felett
A lélek éje és elfáradt érverés
Felhők mögé sodort
Kóborló, röpke hold
És tünde délibáb között – és így tovább
Muzsikálni hogy tudtam valamikor én
Hogy tudtam muzsikálni én valamikor
Valamikor hogy tudtam én muzsikálni
Muzsikálni hogy tudtam valamikor én
Hova tűnt el a hajdani dallam
Tovaszállt egy hajnali dalban
Hova tűnt el a hajdani dallam
Tovaszállt egy hajnali dalban
Hova tűnt el a hajdani dallam
Tovaszállt egy hajnali dalban
Hova tűnt el a hajdani dallam
Tovaszállt egy hajnali dalban
Hova tűnt el a hajdani dallam
Tovaszállt egy hajnali dalban
Hova tűnt el a hajdani dallam
Tovaszállt egy hajnali dalban
Hova tűnt el a hajdani dallam
Tovaszállt egy hajnali dalban
Hova tűnt el a hajdani dallam
Tovaszállt egy hajnali dalban
....
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál